"A inchide luna" e un fel de a spune. Situatia soldurilor trebuie sa fie in permanenta, indiferent de data calendaristica, echilibrata = 0 intre A si P.
Deci puneti factura de caldura din octombrie "la fezandat" in Activ, rubrica facturi nerepartizate inca pe liste si o tineti acolo pana cand veti pregati luna Martie, cand o veti adauga peste factura lunii Martie si o veti include la rubrica cote curente si o scoateti din rubrica facturi nerepartizate inca pe liste.
Cu alte cuvinte o plimbati in plan vertical prin Activ.
multumesc mult asa ii voi face. Inca o intrebare si sper ultima :) daca am activul mai mare decat pasivul cu suma x in luna dec, in luna ianuarie la fel cu aceeasi suma x. Asta inseamna ca este o gresala mai veche? cum fac sa nu o preiau eu? Se pare ca se stie de o gaura in fondul de reparatii dar eu nu as vrea sa mi se puna mie in carca. As vrea sa imi iau niste masuri de siguranta.
Daca aveti Activul mai mare inseamna ca:
- In Pasiv la inregistrarea fondurilor nu cuprinde si restantele proprietarilor la aceste fonduri, desi sumele au fost puse pe liste si neachitate. Deci trebuie marit Pasivul cu aceste restante neachitate de proprietari, in timp.
.... sau
- in Pasiv la rubrica "facturi neachitate catre terti" nu este preluata vreo factura prezenta in Activ (fie pe liste, fie in asteptare pentru lunile urmatoare), factura care nu a fost achitata.. E posibil sa fie acea factura din Octombrie?
Deci nu este o gaura, ci aveti un plus care trebuie preluat undeva in Pasiv.
Reveniti daca nu e nici una, nici alta din aceste situatii. Mai facem sapaturi. :)