avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Redactare statut + act constitutiv ONG
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Redactare statut + act constitutiv ONG

Am o mica problema si gasesc diverse informatii si surse ce ma bulverseaza oarecum si am nevoie de putin feedback.

Incerc sa termin partea de legalitate al noului ONG pe care dorim sa il infiintam pe care am facut si planificarea strategica..si m-am blocat la actul constitutiv si statut.

Am gasit 2 tipuri de acte constitutive si statut ce au informatii care se bat cap in cap oarecum..

1.  [ link extern ]
2. [ link extern ]
Acum problema este ca ma uit pe documentele mai multor ong-uri si se bat cap in cap

Nu stiu concret ce sa fac.. si pe ce directie sa merg. Daca ma poate indruma cineva as fi recunoscator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 02:35, 17 Iulie 2017
studiati og 26/200, lg 246/2005 si cautati ghidul de infiintare al ong.in ceea ce priveste scopul , este la latitudinea dumneavoastra sa il stabiliti. la fel si obiectivele
OG 26 / 2000 este foarte "subtire" si deci lasa marja foarte mare fondatorilor sa stabileasca reguli de organizare si functionare... de aceea rareori veti gasi statute asemanatoare... altfel decat pentru ca au utilizat acelasi model, conceput de cineva mai cu experienta sau care a ajuns mai public sau cunoscut decat altele... cele mai raspandite modele nu sunt neaparat cele mai bune si un model bun pentru un anumit tip de asociatie poate fi nerecomandabil pentru alta.... Eu de exemplu am punblicat in mai multe editii, distribuite gratuit doritorilor in format electronic, un ghid care contine si model de act constitutiv si statut pot trimite pe mail.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exista vreun ghid de functionare a ong-urilor? Stefy26 Stefy26 Buna ziua! Exista vreun ghid de functionare a ong-urilor? Care sunt obligatiile presedintelui, informatii despre in ce situatii trebuie convocate sedintele ... (vezi toată discuția)
Transformare ong in asociatie club sportiv nuzzuvalea nuzzuvalea Cum se poate transforma si ce pasi trebuie urmati pentru ca un ONG deja existent (infiintata conform Legii 246/2005) sa devina Asociatie Club Sportiv ... (vezi toată discuția)
Asociatie versus fundatie strelitia strelitia Ce este mai convenabil ASOCIATIE SAU FUNDATIE. Care este DIFERENTA dintre ele? Sunt coduri CAEN pt ele? Actul constitutiv este facut tot de ONRC cum este ... (vezi toată discuția)