avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Transformare ONG in Asociatie Club Sportiv
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Transformare ONG in Asociatie Club Sportiv

Cum se poate transforma si ce pasi trebuie urmati pentru ca un ONG deja existent (infiintata conform Legii 246/2005) sa devina Asociatie Club Sportiv (ACS).
Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 13:58, 23 Septembrie 2017
Va infiintati asociatia fara personalitate juridica dupa modelul de la adresa indicata mai jos, transferati prin act de vanzare cumparare cu factura bunurile din patrimoniul ong-ului pe asociatie si apoi ong-ul poate fi inchis sau dat altor persoane care doresc sa activeze pe el in continuare.
Cititi la [ link extern ]
nuzzuvalea a scris:

Cum se poate transforma si ce pasi trebuie urmati pentru ca un ONG deja existent (infiintata conform Legii 246/2005)

RM: Nu are cum sa fie infiintat "conform Legii 246 / 2005" ci doar conform OG 26 / 2000, ca acela e actul normativ primar.

sa devina Asociatie Club Sportiv (ACS).


RM: Ce intelegesti prin ACS: Club sportiv in sensul de entitate cu personalitate juridica in sensul definit de Legea 69 / 2000? Daca da, ONG-ului existent trebuie sa ii obtineti de la MTS aviz si autorizatie de functionare ca structura sportiva si Certificat de Identitate Sportiva. Posibil ca in acest scop sa trebuiasca sa faceti mai intai niste modificari sau completari la Statut si Actul Constitutiv, pentru a fi concordant cu cerintele nu doar a OG 26 / 200o ci si ale Legii 69 / 2000.
Daca vreti o "asociatie sportiva" in sensul Legii 69 / 2000, inseamna o structura FARA personalitate juridica si deci fara patrimoniu propriu. ( A nu se confunda cu "asociatie" in sensul OG 26 / 2000 care ARE personalitate juridica - pe acelea legislatia sportiva le numeste CLUB SPORTIV nu ASOCIATIE SPORTIVA desi forma lor juridica este de ASOCIATIE in sensul OG 26 / 2000). Asciatiile sportive in sensul Legii 69 / 2000 sunt ca forma juridica o societate civila simpla dar fara scop lucrativ, se infiinteaza prin incheierea unui act de tip contract plurilateral in baza Codului CIvil respectand si cerintele specifice din Legea 69 / 2000 dar NU SE POATE "TRANSFORMA" o asociatie cu personalitate juridica funcionand in baza OG 26 / 2000 in asociatie fara personalitate judicica in sensul Legii 69 / 2000. ONG-ul existent trebuie dizolvat voluntar. Problema este ca eventualul activ patrimonial net ramas nu il puteti transfera membrilor nici noii asociatii pt ca ea nu are personalitate juridica, nu numai altei asociatii non-profit CU PERSONALITATE JURIDICA. Puteti vinde activul patrimonial net noii asociatii si consuma banii pentru activitati statutare inainte de dizolvarea voluntara a ONG existent, asa cum v-a sugerat dl. Neagu, dar asta nu e o "transformare" ci o infiintare si o desfiintare...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O.n.g, asociatie sportiva sau club sportiv? sabynp sabynp Care este diferenta intre o asociatie normala, dar care are ca domeniu de activitate sportul, o asociatie sportiva(care nu poate atrage sponsori si care se ... (vezi toată discuția)
Ref. club sportiv Costy S Costy S Buna ziua, Am infiintat o asociatie sportiva (persoana juridica fara scop patrimonial) si vreau sa o schimb in club sportiv. Mentionez ca doresc sa ... (vezi toată discuția)
Asociație sau club sportiv Violinamaria Violinamaria Buna ziua vreau sa înființeze o asociație sau un club sportiv, din cate am înțeles eu clubul sportiv.Intrebarea mea este Ce sa înființeze că sa pot ... (vezi toată discuția)