avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 178 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Apel tardiv.
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Apel tardiv.

Buna ziua,

Am primit copia minutei pe data de 15 Decembrie si am facut apel pe data de 28, apelul este tardiv?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: lunamia , utilizator 22:18, 9 Februarie 2017
Nu ati expus ce obiect a avut cererea de chemare in judecata. Prin urmare, nu se poate identifica termenul de apel.
Buna ziua,

Am facut apel pentru decizia tribunalului pentru tip solutie.

Multumesc.
Daca vorbim de termenul de apel de 10 zile de la comunicare, iar data stampilei de la destinatar este 15 dec.2016., atunci ultim zi in care puteati depune apelul era 27 dec.2016, pentru ca ziua de 26 dec.a fost nelucratoare.

Art. 269 c.proc.pen.
Calculul termenelor procedurale

(1) La calcularea termenelor procedurale se porneşte de la ora, ziua, luna sau anul prevăzut în actul care a provocat curgerea termenului, în afară de cazul când legea dispune altfel.

(2) La calcularea termenelor pe ore sau pe zile nu se socoteşte ora sau ziua de la care începe să curgă termenul, nici ora sau ziua în care acesta se împlineşte.

.....................................................

4) Când ultima zi a unui termen cade într-o zi nelucrătoare, termenul expiră la sfârşitul primei zile lucrătoare care urmează.

Inteleg.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apel penal- care este ultima zi de depunere si la ce instanta se depune? oanaportar oanaportar Buna dimineata ! Va rog mult sa ma ajutati si sa imi spuneti daca hotararea penala pe care a primit-o o colega pe data de 09.12.2015, i se spune ca are ... (vezi toată discuția)
Exemple de termene coriii coriii 1.daca termenul incepe sa curga vineri la ora 10 si este de 48 ore ,cand se implineste acest termen?este un termen prorogat sau nu? 2.dar daca il aresteaza ... (vezi toată discuția)
Termenul cailor de atac. Just-drept Just-drept Potrivit disp. art. 410 (1) C.p.p., Pentru procuror, persoana vătămată şi părţi, termenul de apel este de 10 zile, dacă legea nu dispune altfel, şi ... (vezi toată discuția)