avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1088 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... exemple de termene
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

exemple de termene

1.daca termenul incepe sa curga vineri la ora 10 si este de 48 ore ,cand se implineste acest termen?este un termen prorogat sau nu?
2.dar daca il aresteaza pe inculpat la ora 24 cum se calculeaza,va rog?multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:59, 2 Septembrie 2017
La calcularea termenelor procedurale se pornește de la ora, ziua, luna sau anul prevăzut în actul care a provocat curgerea termenului, în afară de cazul când legea dispune altfel.(art.269 alin.1 C.proc.pen.)

La calcularea termenelor pe ore sau pe zile nu se socoteşte ora sau ziua de la care începe să curgă termenul, nici ora sau ziua în care acesta se împlineşte. (art.269 alin.2 C.proc.pen.)

Un termen de 48 de ore care începe vineri la ora 10 se împlineşte duminica la ora 11.

Insa , conform alin.4 al art.269, când ultima zi a unui termen cade într-o zi nelucrătoare, termenul expiră la sfârșitul primei zile lucrătoare care urmează.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apel tardiv. lunamia lunamia Buna ziua, Am primit copia minutei pe data de 15 Decembrie si am facut apel pe data de 28, apelul este tardiv? Multumesc. (vezi toată discuția)
Calculare termen pentru apel puncuskaa puncuskaa cum se calculeaza termenul pentru apel? parchetele fac apel in primele zile dupa pronuntare sau mai amana si fac apelul dupa vreo 7-8 zile? a fost ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza ? ContSters382135 ContSters382135 Instanta spune : \" cu apel in 10 zile de la comunicare \" . Cum se calculeaza ? CALEDARISTIC sau LUCRATOARE ? (vezi toată discuția)