avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Refacturare energie electrica
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Refacturare energie electrica

Buna ziua!

Situatia data:
Societatea A a cumparat de la societatea B un imobil cu terenul aferent, in scopul inchirierii altor terti, obiectul de activitate al societatii A fiind inchirierea si subinchirierea bunurilor proprii sau inchiriate (caen 6820).
Societatea A nu poate incheia un contract de furnizare energie electrica direct cu furnizorul acestui serviciu (in cauza, Electrica) - ceva legat de proprietatea trasformatorului electric aflat pe platforma, nu stiu exact, dar ne-am interesat si nu se poate. Pe transformator sunt contoare electrice separate pentru fiecare utilizator de pe platforma. Astfel, furnizorul de energie electrica factureaza consumul catre soc B, iar societatea B refactureaza utilitati catre soc A.
Societatea A inchiriaza imobilul unei alte societati C.

Intrebare:
var1: Societatea B poate refactura consumul de energie electrica direct chiriasului, si anume societatii C (varianta care ar fi preferata de administratorul societatii A)?
var2: Sau e necesar sa refactureze societatii A, iar societatea A refactureaza chiriasului, si anume societatii C ?
In cazul variantei 1 , ce contract trebuie incheiat intre parti?

Multumesc pentru un raspuns!

Alte discuții în legătură

firma administrare imobil ionela11 ionela11 Buna ziua, O firma care administreaza imobile cod CAEN principal 6823 a incheiat un contract prin care administreaza cladirea unei alte persoane ... (vezi toată discuția)
Refacturare energie electrica ZINCA MARIA ZINCA MARIA Buna ziua. In cladirea care imi apartine am mai multe birouri inchiriate, cu contract de inchiriere, si trebuie sa le facturez utilitatile. La ce pret pot ... (vezi toată discuția)
Refacturare utilitati chiriasi contabilitate ionela11 ionela11 Buna ziua, Pe ce cont se inregistreaza in cazul unei societati comerciale facturarea utilitatilor lunare catre chiriasi.....461 sau 758?firma care ... (vezi toată discuția)