avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Interventia asociatului majoritar pentru stingerea ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Interventia asociatului majoritar pentru stingerea unui litigiu comercial castigat

Sunt asociat minoritar si administrator intr-un SRL , din care asociat majoritar este o firma straina. SRL-ul pe care-l administrez are un litigiu comercial cu o firma romaneasca cu asociat majoritar o alta firma straina. Litigiul a ajuns in faza in care suntem pe calea de a executa-o silit pe firma romaneasca cu care am avut litigiul comercial.
Asociatul meu majoritar strain a fost contactat de asociatul majoritar strain al firmei pe care urmam s-o executam silit pentru a se intelege in vederea stingerii litigiului ,deoarece asociatul meu majoritar ar urma sa primeasca lucrari in alta tara de la asociatul majoritar al firmei cu care suntem in litigiu.
Are dreptul de unul singur-fara Hotarare AGA- de a suspenda executarea silita asociatul meu majoritar , pentru ca in acest caz eu voi pierde partea de castig -evident proportional cu partile mele sociale ? In cazul in care prin Hotarare AGA ma obliga sa sting litigiul comercial si eu nu sunt de acord, pot cere daune de la asociatul majoritar?
Ce pot sa fac in aceasta situatie pentru a nu-mi pierde partea mea de profit ?
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 19:38, 9 Decembrie 2005
In cazul in care firma pe care o conduci intra in faliment, cel care va raspunde va fi administratorul nu actionarul.
Orice hotarare AGA poate fi atacata in instanta de actionarul care a votat impotriva.[B-)]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revocare administrator Am o situatie mai dificila si ma intreb daca cineva s-a intalnit cu un asemenea caz si ce e de facut. In speta, am un administrator numit prin act ... (vezi toată discuția)
Anulare proces verbal aga la un srl condorvb condorvb In cadrul AGA procesul verbal întocmit nu a fost semnat de acționarul majoritar . Acționarul majoritar a cerut întocmirea altui proces verbal cu ... (vezi toată discuția)
Distribuire aga andrei2005 andrei2005 In situatia in care un SRL are doi actionari - unul majoritar care detine 60% din actiuni si al doilea 40%, oare ce drepturi are actionarul majoritar referitor ... (vezi toată discuția)