avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit te teren
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit te teren

Am cumpărat un teren in Bacău, am fost la primărie și l-am înregistrat 166mp curți construcții și 436 teren arabil, când am mers să plătesc impozitul tot terenul este impozitat la fel. Intrebare este: calculul impozitului nu trebuia făcut separat curți construcții și arabil?
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 12:52, 9 Februarie 2017
Potrivit prevederilor art.465, alin 2 din codul fiscal, în cazul unui teren intravilan înregistrat la altă categorie de folosință decât curți cu construcții, 400mp vor fi impozitați ca și categoria curți cu construcții, iar diferența( în cazul dvs 36 mp) va fi impozitată la categoria de folosință la care este înregistrată în registrul agricol(arabil).
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum contest impozitul diferentiat pentru terenul agricol din intravilan, primii 400mp fiind incadrati la curti constructii conf art 465 lg. 227/2015 (cod fiscal)? cristiferus cristiferus Am solicitat si am primit de la Primarie un raspuns despre cum se calculeaza impozitul pe terenul agricol intravilan, impreuna cu calculatia detailata. In ... (vezi toată discuția)
Stabilire valoare de plata la impozitul pe teren lillyian20 lillyian20 Buna seara, detin un teren arabil situat in intravilanul municipiului \"X\" in suprafata de 1000mp(pe care cultiv legume pentru familie), terenul fiind in ... (vezi toată discuția)
Impozit teren intravilan folosinta agricol, impozit de la 17 lei la 355 lei!!!? nataliadinu nataliadinu Buna ziua, Detin un teren de 1000 mp intravilan, categoria de folosinta agricol. Intabulat, carte funciara etc. Pana anul trecut plateam un impozit de 17 ... (vezi toată discuția)