avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Nedepunerea la termen a declaratiei privind ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Nedepunerea la termen a declaratiei privind impozitarea claririlor

Buna ziua. Nu am depus declaratia privind impozitarea cladirilor la termenul de 31 martie 2016. La primarie mi s-a calculat impozitul cu 5% din valoarea impozabila. Am depus in februarie acest an un raport de evaluare a cladirii (un magazin). Vreau sa va intreb daca, impozitul pe anul 2016 se va recalcula cu 1,3% sau va ramane impozitat tot cu 5%? Cei de la Primarie mi-au zis ca trebuie sa intrebe la Curtea de conturi daca se poate modifica. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 12:41, 9 Februarie 2017
Eu nu cred că se va modifica.
Potrivit punctului 57,e) și punctului 58 din normele de aplicare ale art.461 din codul fiscal:
57. În vederea stabilirii impozitului pe clădiri, contribuabilii au obligația să depună o declarație la organul fiscal local în a cărui rază teritorială se află clădirea, în termen de 30 de zile după cum urmează:
...

e) pentru o clădire care a fost extinsă, îmbunătățită, desființată parțial sau care a suferit altfel de modificări, de la data la care au avut loc aceste modificări, dacă acestea au condus la modificarea valorii impozabile a clădirii cu mai mult de 25%;

58. Impozitul pe clădiri se stabilește pe baza declarațiilor prevăzute la pct. 57, începând cu data de 1 ianuarie a anului fiscal următor.

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare impozit saradan2002 saradan2002 Bună ziua, Vă rog să îmi spuneți dacă în condițiile în care am plătit impozitul pe casă și teren până la sfârșitul anului și dacă, între ... (vezi toată discuția)
Impozite locale 2016 flo72 flo72 Buna seara, In noul Cod Fiscal care va intra in vigoare la 1 ianuarie 2016 se precizeaza ca valoarea impozabila pentru cladirile nerezidentiale se ... (vezi toată discuția)
Impozitare cladire nerezidentiala Tobor Tobor Buna ziua! Ce sanse sunt sa castig printr-un proces, scăderea impozitului la o casa care DOAR in acte este trecuta ca si spatiu comercial, in realitate in ... (vezi toată discuția)