avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1415 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am ascuns faptul ca am studii superioare (inscriere ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am ascuns faptul ca am studii superioare (inscriere concurs)

Buna! In urma scoaterii la concurs a unui post de referent superior la DGASPC, la care se cereau studii medii finalizate cu diploma de bacalaureat, am completat pe cererea de inscriere ca am absolvit liceul si am depus copia diplomei de BAC, dar nu am completat si faptul ca am absolvit si studii superioare de scurta durata deoarece nu ma mai incadram sa-mi depun dosarul. In cazul in care voi lua concursul si se va afla ca am studii superioare absolvite din anul 2009 pot avea probleme? #-o

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:16, 9 Februarie 2017
Nu vreau să vă sperii, dar, pe lângă faptul că nu ați mai beneficia de postul pentru care ați candidat, ați putea fi tras la răspundere penală pentru infracțiunea de fals în declarații.
Art. 326 Cod penal:
Declararea necorespunzătoare a adevărului, făcută unei persoane dintre cele prevăzute în art. 175 sau unei unităţi în care aceasta îşi desfăşoară activitatea în vederea producerii unei consecinţe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declaraţia făcută serveşte la producerea acelei consecinţe, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Februarie 2017
Rodica Simu, Avocat
Dar nu am scris ca nu am studii superioare, pur si simplu nu am completat chenarul... Nu inteleg de ce nu pot depune chiar si cu studii superioare din moment ce am absolvit ceea ce cer ei, si anume BAC-ul.
Daca veti intra,va trebui sa va "tineti gura".Nu va interesa pe nimeni faptul ca ati acceptat intr-o situatie disperata,un post sub nivelul pregatirii dvs.Si intre timp puteti sa urmati cursuri de specializare si chiar sa ajungeti sa lucrati la nivelul pregatirii dvs.Incercati doar sa nu va faceti dusmani.Luati aceasta experienta ca un job intermediar.
gabriellafk a scris:

..... In cazul in care voi lua concursul si se va afla ca am studii superioare absolvite din anul 2009 pot avea probleme? #-o




Nu veti avea probleme, daca ati indeplinit conditiile mentionate pentru participarea la concurs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concurs dgrfpb gabyz27 gabyz27 Buna ziua, Am participat la un concurs de angajare organizat de DGRFPB din cadrul ANAF. Am candidat pt un post de REFERENT DEBUTANT serviciul evidenta ... (vezi toată discuția)
Treapta de salarizare moonIka moonIka Sunt supraveghetor de noapte la caminul unui liceu. Pentru aceasta functie sunt necesare , doar, studii gimnaziale la angajare. Va rog sa-mi spuneti daca pot ... (vezi toată discuția)
Nu cred ca sunt incadrat cum trebuie ca functionar public in politia comunitara adyshor adyshor cand m-am angajat aveam facultatea terminata dar primaria m-a incadrat pe o treapta de salarizare cu studii medii. Creintele postului erau pt studii medii dar ... (vezi toată discuția)