avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Concurs DGRFPB
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Concurs DGRFPB

Buna ziua,

Am participat la un concurs de angajare organizat de DGRFPB din cadrul ANAF.

Am candidat pt un post de REFERENT DEBUTANT serviciul evidenta pe platitori.
Acest post , conform Legii 188/1999, ART. 9 , este incadrat in Clasa a 3-a, functie pentru care se cer studii liceale, finalizate cu diploma de bacalaureat.
In acelasi timp, a fost organizat un concurs pentru postul de INSPECTOR DEBUTANT, CLASA 1 , pentru care se cer studii superioare de licenta absolvite cu diploma.

Nelamurirea mea este ca au fost persoane care au concurat pentru ambele posturi. Este legal sa dai voie unei persoane cu studii superioare, ce se incadreaza in CLASA a 2-a , sa candideze pentru un post din CLASA a 3-a , unde se cer studii medii si liceale ?

Ce se va intampla cu acel candidat, dupa ce va fi numit in functie? Va urca direct in clasa 2-a, avand studii superioare?

Ce pot face in cazul acesta ? Am sanse de a rezolva ceva daca fac o reclamatie la ANFP ?
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 01:04, 25 Octombrie 2015
Inspector este o functie publica clasa I nu II (pentru clasa II se cereau fostele studii superioare de scurta durata, SSD-ul, care nu prea mai exista). Poti sa concurezi pentru cate posturi vrei; daca ai facultate si concurezi pentru referent, daca promovezi concursul vei fi numit in functia publica de referent si acolo o sa ramai, chiar daca esti absolvent de studii superioare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarizare functionar contractual 2012 Calin82 Calin82 Sunt nou angajata intr-o primarie ,iar nemultumirea mea consta in salar 530ron net .Am absolvit o Facultate de 4 ani la zi, cu diploma de licenta si apoi din ... (vezi toată discuția)
Din referent iii in consilier i ? Darie Tudor Darie Tudor M-am numit secretar in doua comisii de examen pentru promovare in clasa.:P Primul examen a avut loc in 6.09. a.c., si a avut, ca obiect promovarea din ... (vezi toată discuția)
Promovare in clasa, functie publica ContSters287034 ContSters287034 Buna seara, un referent principal 2, incadrat in cadrul UAT, in urma absolvirii cu titlu de licenta Fac. de Stiinte Juridice si Administrative in anul 2011, ... (vezi toată discuția)