avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Discernamant
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Discernamant

Fiul meu, minor(17) ani, a condus fara permis. Daca se stabileste ca nu a avut discernamant si se inchide dosarul , ce probleme poate avea ca nu a avut discernamant. Prin probleme ma refer la obitinerea permisului,unui loc de munca, etc.
Cel mai recent răspuns: Iulian Catalin Arhire , Evaluator 10:40, 10 Februarie 2017
Din cate stiu , lipsa de discernământ poate fi doar alienația mintală sau debilitatea mintală ! Oricare ar fi dintre ele , fiul dvs va avea parte de o opozitie serioasa in societatea civila si nu numai : nu va avea dreptul de a alege si sa fie ales , extrem de limitat ca optiune de angajare ( doar muncitor necalificat ) , interzicerea dreptului de a conduce auto pe drumurile publice si multe altele ... Ca sfat , ar fi bine sa incercati si alte variante .
Am inteles, fiul meu trebuie sa obtina neaaparat permisul la 18 ani si nu stim ce modalitati sa adoptam. Aveti vreun sfat?
Avand in vedere ca sunt multi factori care pot influenta situatia juridica a fiului dvs , nu pot decat sa va indrum sa solicitati asistenta juridica . Un avocat va analiza toate actele emise si va poate indruma pentru solutionarea acestui caz .
Multumesc mult , avocat avem dar nu ne da nicio solutie favorabila.
Schimbati avocatul !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre punerea sub interdictie psihiatrica Dana30036 Dana30036 Buna ziua! Am si eu o intrebare. Tatal meu este alcoolic de peste 20 de ani. In ultimult timp totul a devenit foarte grav deoarece a condus sub influenta ... (vezi toată discuția)
Incasare pensie de la persoana alcoolica aioaneicezar aioaneicezar Buna ziua Exista vreo modalitate de a incasa banii de pensie in locul persoanei de drept? Persoana in cauza este alcoolic si toti banii se duc pe bautura. ... (vezi toată discuția)
Discernamant? Gligorie Andrei Gligorie Andrei Fiul meu de 17 ani a condus fara permis si a facut accident,(a lovit un copac), nu a provocat victime si nici el nu a fost ranit. Politia Cluj a facut ... (vezi toată discuția)