avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Incompatibilitate expert
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Incompatibilitate expert

Accident auto 2010 initial fara victime.ulterior a "aparut" o victima..sotia soferului.initial mi.s.a intocmit proces verbal de contraventie.dar ulterior am fost cercetat penal.in rechizitoriu s.a efectuat o expertiza tehnica auto.am fost gasit vinovat.dar pe 17 feb 2014 am fost achitat datorita schimbarii codului penal si latura civila lasata Nesolutionata.mie imi expirase asigurarea cu cateva zile inainte de accident..de fapt nu eu eram proprietarul masinii ci seful meu..victima s.a prezentat la FPVS cu hotarea din fond prin care eram obligat la plata 9000 lei daune,desi aceasta sentiinta a fost desfiintata de tribunal pe 17 feb 2014.FPVS.ul a facut plata ILEGAL si mi.a deschis mie dosar civil pt recuperarea celor 9000 lei.in acest proces mi s.a incuvintat o noua expertiza care imi este favorabila..am castigat pe fond dar am pierdut in apel pe considerentul ca pierdusem procesul cu plangerea impotriva procesului verbal.in procesul cu plangerea contraventionala nu mi s.a incuvintat expertiza.s.a tinut cont de cea din faza de urmarire penala.in 2016 soferul celalalt mi.a deschis un nou dosar civil in care imi cere 38 000 lei contravaloarea masinii lui.pe care a vandut.o dupa 2 sapt de la accident.chiar el a declarat acest lucru...dar sustine ca a reparat.o in 2014.la dosar are doar un deviz de reparatie.de la taxe si impozite figureaza ca masina nu mai este din 2010 pana in prezent inregistrata.in acest proces mi s.a incuvintat o noua expertiza.pe lista sunt 4 experti.3 isi exprimasera parerea..2 judiciar si unul extrajudiciar.cea extrajudiciara este tot in favoarea mea.eu am spus sa fie facuta de cel care nu mai efectuase.dar partea adversa s.a opus.asa ca s.a tras la sorti si s cazut cel care a facut in faza de urmarire penala si este in defavoarea mea.am facut cerere de recuzare in termen atat verbal cat si in scris dar mi.a fost respinsa.acel expert NU ESTE INCOMPATIBIL?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 11:11, 13 Februarie 2017
Daca expertul a fost desemnat de instanta sa efectueze expertiza, cu siguranta instanta a avut in vedere daca este vorba sau nu de o incompatibilitate.
Expertiza extrajudiciara nu a fost avuta in vedere de catre instanta, atunci cand a dispus o noua expertiza tehnica judiciara.
Din mesajul dvs. nu imi este clar daca s-a dispus efectuarea de expertiza tehnica judiciara si in alta specializare in afara celei auto, de exemplu expertiza judiciara contabila (fiind vorba de niste sume de bani in discutie).
1 Expertul care s-a pronuntat odata asupra obiectivelor expertizei nu poate sa o faca si a doua oara, chiar daca prima expertiza a fost extrajudiciara.
2- Cereti instantei sa solicite biroului de expertize o noua lista de experti in care sa nu fie inclusi cei 3 experti care s-au pronuntat deja asupra obiectivelor.. In cazul in care in judetul Dvs. sunt numai 4 experti tehnici auto se poate apela la cei din alte judete. Personal am fost numit expert in judete limitrofe si chiar nelimitrofe (Mures, Hunedoara etc)
3- FPVS a facut plata despagubirii ilegal intrucat hotararea judecatoreasca pe baza careia s-a facut plata nu era definitiva.
4. Actiunea de regres a FPVS impotriva Dvs. pentru recuperarea despagubirii platite este legala in cazul sunteti vinovat de producerea accidentului stabilita printr-o hotarare judecatoreasca definitiva.
5- Celalalt conducator are dreptul sa va actioneze in judecata pentru recuperarea pagubei. Celalalt conducator auto trebuie sa dovedeasca ca a reparat autoturismul printr-o factura in care rezulta suma pe care a platit-o pentru reparatie.
6. Suma pe care o poate pretinde celalalt conducator auto nu poate depasi costul reparatiei sau valoarea de piata a autovehiculului la data accidentului determinata cu ajutorul unor programe specializate.
7.- Suma pe care o poate pretinde celalalt conducator auto este cea aratata la punctul anterior din care se scade suma platita de FPVS.
ing. Ioan Ciobanu
Partea adversă a depus la dosar expertiză efectuată în faza de urmărire penală ...expertiză care a fost efectuată de expertul care a fost desemnat de instanța să o efectueze încă o dată în dosarul cel nou...Este LEGAL?Eu mai beneficiez de un proces ECHITABIL?dacă în faza de urmărire penală era desemnat unul din cei 2 experți care mi.au dat dreptate ..nu eram eu acum absolvit de toate?inițial si expertul care m.a scos vinovat mi.a dat dreptate...Dar ulterior si.a schimbat părerea...dacă mă prezint la INEC cu cele 3 expertize pot rezolva ceva?se poate afla care este cu adevărat adevărul?

FPVS a făcut plată pt daune morale sotiei șoferului.dar în procesul pe care ei mi l.au deschis instanța de fond a avut la cunoștință că eu pierdusem procesul cu plângerea contravențională si totusi a încuviințat o nouă expertiză care îmi este favorabilă.probele se administrează în fața instanței..cu toate acestea în apel am pierdut fără administrarea de probe noi...o singură înfățișare si am pierdut..e corect? 2. Expertul care a fost desemnat acum a făcut o expertiză judiciara in faza de urmărire penală...acum cică o face din nou...expertiză deja e la dosar..fiind depusă de partea adversă...Eu mai am parte de un proces echitabil?
În procesul penal tribunalul m.a achitat si a lăsat NESOLUTIONATA latura civilă.partea vătămată s.a dus la FPVS după 4 luni cu HoTararea de la judecătorie prin care eram obligat la plata..Dar aceea hotărârea a fost desființată de tribunal. în dosarul în care FPVS.ul îmi cere banii s mn a efectuat o expertiză care spune clar că NU SUNT VINOVAT DE PRODUCEREa ACCIDENTULUI. În dosarul cu procesul de contravenție instanța nu mi.a încuviințat efectuarea unei expertize..desi am cerut...au luat.o de buna pe cea din urmărirea penală..desi eu am depus expertiză extrajudiciara care îmi este favorabilă ....toate declarațiile MARTORILOR îmi sunt FAVORABILE.....si totusi piert..de 7 ani mă lupt cu nedreptatea.. .mi.am pierdut tinerețea prin procese.orice sfat îmi este de AJUTOR...va MULTUMESC

Alte discuții în legătură

Expertiza tehnica auto ujiman ujiman Accident rutier cu victime. M-am constituit parte civila si am formulat plangere penala. A fost intocmita o expertiza judiciara auto care dupa parerea mea nu ... (vezi toată discuția)
Accident rutier - dosar penal, masina neasigurata milosescu milosescu Buna ziua.....in octombrie 2010 am avut un accident rutier .AU fost implicate 4 autoturisme..La locul accidentului nu a venit salvarea si nici una dun ... (vezi toată discuția)
Cum pot contesta un expert judiciar tehnic auto Chirita1986 Chirita1986 Buna ziua, Am fost implicat in anul 2009 intr-un accident rutier cu victime.Persoana care consider ca este vinovata pentru producerea ... (vezi toată discuția)