Buna ziua.....in octombrie 2010 am avut un accident rutier .AU fost implicate 4 autoturisme..La locul accidentului nu a venit salvarea si nici una dun persoanele implicate nu au declarat a fi suferit leziuni...dupa 3 luni am primit citatie acasa pt vatamare corporala din culpa(14 zile ingrijiri medicale).eu am fost gasit initial vinovat de accident..dupa 4 ani de procese pe 5 dec 2013 am fost condamnat la 5 luni inchisoare cu suspendare si obligat la plata sumei de 9000 lei fata de pers vatamata..in proces a fost introdus si fondul victimelor strazi(deoarece nu am avut asigurare la masina..de aici a si plecat toata problema).am facut recurs si pe 17 februarie am fost achitat si latura civila a fost lasata nesolutionata...hotarare definitive in dosarul PENAL.in luna iulie 2014 pers vatamata a ridicat banii de la fondul victimelor strazii fara a avea solutionata cauza civila.Partea vatamata nu a deschis nici un alt dosar civil in afara de cel penal.
Fondul victimelor strazii au depus plangere impotriva mea si s.a deschis un nou dosar in care mi s.a incuvintat o noua expertiza care imi este favorabila(mai am si o expertiza extrajudiciara tot favorabila mie).Instanta a respins cerea fodului victimilor strazii pe 1 octombrie 2015..ei au facut recurs pe 8 dec 2015..nici pana acum nu a ciborat dosarul de la tribunal.o sa fie 2 hotarari definitive diferite.
In dosarul penal s.a tinut cont numai de expertiza din urmarirea penala..nu mi s.a dat voie la nici o alta expertiza....soferul celalalt implicat in accident este politist in orasul in care se judeca procesele.
Soferul celei de.a treia masina care era parcata pe marginea drului a depus plangere impotriva mea ,a celuilat sofer cat si a proprietarului masinii pe care o conduceam eu.In acest proces civil instant nu doreste sa.mi incuvinteze o expertiza auto..tine cont numai de dosarul penal.
In accident a mai fost implicata si o masina care avea asigurare casco..firma de casco mi.a deschis dosar si era aparata de avocata mea care o am in procesul cu victimile strazii si pe care la. castigat impotriva mea... in dosarul in care ma reprezinta aproape a castigat pentru mine...ce pot face? precizez ca masina era a patronului meu si eu nu sunt sofer la firma …precizez ca am o expertiza incuvintata de instant favorabila mie si o expertiza extrajudiciara tot favorabila mie….numai expertiza din timpul urmaririi penale este nefavorabila mie … va multumesc..
1.. poate o persoana sa ridice bani fara un titlu valabil?..cu o hotarare care nu este definitive?
- pot sa le fac plangere penala?
2.. are voie un avocat sa reprezinte o persoana iar in alt dosar(tot pentru aceeasi fapta ) sa fie impotriva lui.???
- impotriva mea a castigat,..dar a castigat si in favoarea mea(in dosarul pe care l.a castigat impotriva mea am fost gasit vinovat de accident, iar in dosarul in care a castigat pentru mine am fost gasit nevinovat de accident).
In opinia mea si in mod normal si in mod legal, un avocat va poate lamuri mai bine.
Dar atata timp cat nu este stabilita vinovatia printr-o hotarare definitiva atunci este clar ca si in mod legal nu aveau voie sa despagubeasca victima.