Sunt angajat cu contract individual de munca dar am si un PFA care prestez alte activitati cu alte persoane fizice sau juridice;
- Undeva in luna aprilie-mai sotia mea trebuie sa nasca; ea nu este eligibila pt ccc sau indemnizatie; asa ca doresc sa beneficiez eu;
- Stiu ca va trebui sa suspend si PFA -ul pe aceasta perioada;
- As dori sa sa stiu daca in calculul indemnizatiei se vor lua si veniturile din salariu la care se adauga si cele din PFA; si eventual cele din bonuri de masa;
- La veniturile din PFA ce acte doveditoare imi vor trebui - fiind "inceput" de an - cei de la ANAF ( bucuresti) nu imi vor elibrera nicicum decizia finala in care se vor vedea veniturile reale din 2016 - dar pe 2017?
OUG 111/2010
art.3
....
(4) În cazul în care o persoană realizează concomitent venituri supuse impozitului din mai multe surse, se vor lua în calcul toate veniturile lunare încasate de aceasta.
....
Norme de aplicare a OUG 111/2010
art.6
.....
(5) Actele doveditoare privind realizarea de venituri, precum şi nivelul lunar, trimestrial sau anual al acestora, eliberate de angajator sau de organele competente, sunt, după caz, următoarele:
....
b) dovada privind veniturile realizate în anii fiscali anteriori celui în care s-a născut copilul, corespunzători perioadei prevăzute la art. 2 alin. (1) din ordonanţa de urgenţă sau, după caz, dovada privind venitul calculat în vederea plăţii anticipate a impozitului, eliberată de autorităţile competente, în cazul persoanelor care realizează venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură;
.....
As dori sa stiu daca pentru a intra in concediu de crestere al copilului trebuie sa imi suspend activitatea pe PFA;
Eu am gasit in lege ca nu am voie sa am venituri impozitabile, desi as putea undeva in limita a celor 3000 ron;
Am pus aceasta intrebare deoarece cei de la asistenta sociala - unde imi voi depune dosarul pentru indemnizatie mi-au spus ca trebuie sa le aduc si decizia de suspendare a PFA -ului;
Este o cerinta a lor in baza legii? sau doar asa vor dumnealor;
- venitul net pe PFA pentru indemnizatia de crestere copil cum se calculeaza?
- Din venitul brut se scade doar impozitul pe profit de 16% - si rezulta profitul net - din care 85% este indemnizatia?
- sau netul se considera dupa ce se scade si CASS de 5,5 , iar in cazul meu chiar si CAS de 10.5%?