avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Buna ziua,

Sunt angajat cu contract individual de munca dar am si un PFA care prestez alte activitati cu alte persoane fizice sau juridice;

- Undeva in luna aprilie-mai sotia mea trebuie sa nasca; ea nu este eligibila pt ccc sau indemnizatie; asa ca doresc sa beneficiez eu;
- Stiu ca va trebui sa suspend si PFA -ul pe aceasta perioada;

- As dori sa sa stiu daca in calculul indemnizatiei se vor lua si veniturile din salariu la care se adauga si cele din PFA; si eventual cele din bonuri de masa;

- La veniturile din PFA ce acte doveditoare imi vor trebui - fiind "inceput" de an - cei de la ANAF ( bucuresti) nu imi vor elibrera nicicum decizia finala in care se vor vedea veniturile reale din 2016 - dar pe 2017?

Multumesc;
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:57, 20 Aprilie 2017
OUG 111/2010
art.3
....
(4) În cazul în care o persoană realizează concomitent venituri supuse impozitului din mai multe surse, se vor lua în calcul toate veniturile lunare încasate de aceasta.
....

Norme de aplicare a OUG 111/2010
art.6
.....
(5) Actele doveditoare privind realizarea de venituri, precum şi nivelul lunar, trimestrial sau anual al acestora, eliberate de angajator sau de organele competente, sunt, după caz, următoarele:
....
b) dovada privind veniturile realizate în anii fiscali anteriori celui în care s-a născut copilul, corespunzători perioadei prevăzute la art. 2 alin. (1) din ordonanţa de urgenţă sau, după caz, dovada privind venitul calculat în vederea plăţii anticipate a impozitului, eliberată de autorităţile competente, în cazul persoanelor care realizează venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură;
.....
Buna ziua,

As dori sa stiu daca pentru a intra in concediu de crestere al copilului trebuie sa imi suspend activitatea pe PFA;
Eu am gasit in lege ca nu am voie sa am venituri impozitabile, desi as putea undeva in limita a celor 3000 ron;
Nu este obligatorie si suspendarea activitatii in calitate de PFA, daca veti suspenda c.i.m.
Buna ziua,

Am pus aceasta intrebare deoarece cei de la asistenta sociala - unde imi voi depune dosarul pentru indemnizatie mi-au spus ca trebuie sa le aduc si decizia de suspendare a PFA -ului;
Este o cerinta a lor in baza legii? sau doar asa vor dumnealor;
Buna ziua,

- venitul net pe PFA pentru indemnizatia de crestere copil cum se calculeaza?
- Din venitul brut se scade doar impozitul pe profit de 16% - si rezulta profitul net - din care 85% este indemnizatia?
- sau netul se considera dupa ce se scade si CASS de 5,5 , iar in cazul meu chiar si CAS de 10.5%?

Multumesc

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil Roxana Elena Dumitriu Roxana Elena Dumitriu Buna ziua, In curand voi intra in concediu pt cresterea copilului. In acest moment sunt angajata cu norma intreaga si detin si un PFA. Intrebarea este: ... (vezi toată discuția)
Contract de mandat in concediu crestere copil Andrap85 Andrap85 Buna ziua, Daca intru in concediu crestere copil pe o perioada de 2 ani pot desfasura in paralel si o activitate prin contract de mandat ( mai exact ... (vezi toată discuția)
Indemnizația de crestere a copilului având pfa Andreea Mirela Andreea Mirela Buna, sunt angajata la o firma unde lucrez cu 8 ore si am si un PFA deschis in urma unui fond european. Menționez ca am venituri din PFA undeva la 4500lei pe ... (vezi toată discuția)