avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizația de crestere a copilului având PFA
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizația de crestere a copilului având PFA

Buna, sunt angajata la o firma unde lucrez cu 8 ore si am si un PFA deschis in urma unui fond european. Menționez ca am venituri din PFA undeva la 4500lei pe an. Vreau sa va întreb daca pot beneficia de indemnizația de crestere a copilului , neputând renunța la PFA sau doar stimulentul de inserție ? Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:33, 2 August 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti sa nu renuntati la PFA, insa veniturile care le puteti obtine in aceasta calitate nu pot depasi 3699 lei /an calendaristic.

art.16 OUG 111/2010
Art. 16
...
(3) Prin exceptie de la prevederile alin. (2) lit. i), plata indemnizatiei pentru cresterea copilului nu se suspenda in cazul in care persoana indreptatita se afla in una sau mai multe din urmatoarele situatii:
...
c) realizeaza, in decursul unui an calendaristic, venituri supuse impozitului, prin desfasurarea efectiva a unei activitati in perioada de concediu, al caror nivel nu depaseste de trei ori cuantumul minim al indemnizatiei stabilit la art. 2 alin. (2).

Deci in aceasta situație pot primi doar stimulentul de inserție ?
Puteti primi indemnizatia pentru CCC in baza c.i.m. si sa realizati venituri in calitate de PFA in cuantum de maxim 3699 lei/an calendaristic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa in concediu de crestere copil si stimulent de insertie stelutanicoleta stelutanicoleta Buna seara! daca inregistrez un pfa dar nu am activitate decat foarte putin, cateva ore pe saptamana si venituri de asemenea foarte mici si renunt la ... (vezi toată discuția)
Ccc Marinel@ Marinel@ Dacă sunt in ccc si îmi deschid un pfa..am vreun beneficiu.adik de vreun spor.ceva?si pierd indemnizația ccc? (vezi toată discuția)
Buna ziua - angajare 2 h/zi în timpul ccc Milesandiana Milesandiana Buna ziua.sunt angajata la o firma si sunt in concediu de crestere copil si beneficiez de indemnizatie, as putea sa ma mai angajez cu 2 ore si la o alta firma ... (vezi toată discuția)