avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Buna ziua,

Sunt angajat cu contract individual de munca dar am si un PFA care prestez alte activitati cu alte persoane fizice sau juridice;

- Undeva in luna aprilie-mai sotia mea trebuie sa nasca; ea nu este eligibila pt ccc sau indemnizatie; asa ca doresc sa beneficiez eu;
- Stiu ca va trebui sa suspend si PFA -ul pe aceasta perioada;

- As dori sa sa stiu daca in calculul indemnizatiei se vor lua si veniturile din salariu la care se adauga si cele din PFA; si eventual cele din bonuri de masa;

- La veniturile din PFA ce acte doveditoare imi vor trebui - fiind "inceput" de an - cei de la ANAF ( bucuresti) nu imi vor elibrera nicicum decizia finala in care se vor vedea veniturile reale din 2016 - dar pe 2017?

Multumesc;
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:57, 20 Aprilie 2017
Pentru PFA : se ia in considerare suma încasată de persoana îndreptăţită, rezultată după aplicarea cotei de 16% asupra bazei de calcul al impozitului determinate ca diferenţă între venitul brut şi contribuţiile obligatorii pe fiecare loc de realizare a acestora.

OUG 111/2010 prevede ca, pe durata CCC se pot realiza venituri supuse impozitului pe venit in valoare de maxim 3699 lei pe an calendaristic fara a fi suspendata plata indemnizatiei, cu condiţia menţinerii întreruperii/suspendării uneia dintre activităţile care au stat la baza stabilirii dreptului la indemnizaţie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil Roxana Elena Dumitriu Roxana Elena Dumitriu Buna ziua, In curand voi intra in concediu pt cresterea copilului. In acest moment sunt angajata cu norma intreaga si detin si un PFA. Intrebarea este: ... (vezi toată discuția)
Contract de mandat in concediu crestere copil Andrap85 Andrap85 Buna ziua, Daca intru in concediu crestere copil pe o perioada de 2 ani pot desfasura in paralel si o activitate prin contract de mandat ( mai exact ... (vezi toată discuția)
Indemnizația de crestere a copilului având pfa Andreea Mirela Andreea Mirela Buna, sunt angajata la o firma unde lucrez cu 8 ore si am si un PFA deschis in urma unui fond european. Menționez ca am venituri din PFA undeva la 4500lei pe ... (vezi toată discuția)