avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Contributii contracte civile
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Contributii contracte civile

Bună ziua
Oricat am citit nu reusesc sa ma lamuresc referitor la contributiile datorate de catre o persoana care incheie un contract civil : pe de- o parte am citit ca noile reglementari ale codului fiscal scutesc plata CAS , alte pareri ca nu chiar dc persoana este salariata.
Deci m-ar interesa sa stiu ce obligatii fiscale genereaza un contract civil ptr prestator dar si ptr beneficiar ( ce plateste angajatorul la stat).
Multumesc

Alte discuții în legătură

Contract de colaborare geo26 geo26 Buna seara! As vrea sa stiu daca se poate incheia un contract de colaborare ( exemplu: pentru serviciile unui sofer, sau angajarea unei bone) intre o persoana ... (vezi toată discuția)
Conventie civila danaluas danaluas Sunt interesat de subiectul privind angajarea cu conventie civila pe post de sofer. Mai este posibil sa se faca astfel de angajari si in ce conditii? (vezi toată discuția)
Cim sau prestari servicii talida_miha talida_miha Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o informatie.Daca eu, ca angajator, doresc sa angajez pe cineva sa presteze un anume serviciu pe perioada determinata, ce ... (vezi toată discuția)