avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... cine reprezinta Statul Roman?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

cine reprezinta Statul Roman?

Intr-o cauza a fost chemat in judecata Statul Roman prin Dir. Gen a Finantelor Publice. A formulat intampinare in care a invocat lipsa calitatii procesuale pasive, iar in sentinta nu s-a pronuntat asupra exceptiei. Acum a depus recurs...
In sentinta s-a dispus intabulare dreptului de proprietate privind constructiile pe numele reclamantului si radierea dreptului de proprietate al Satatului Roman.
Cine reprezinta Statul Roman?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:15, 10 Septembrie 2009
Pai statul , asa stiu si eu ,este reprezentat prin Min . Finantelor Publice
Ultima modificare: Joi, 10 Septembrie 2009
ContSters47264, utilizator
angella a scris:

Intr-o cauza a fost chemat in judecata Statul Roman prin Dir. Gen a Finantelor Publice. A formulat intampinare in care a invocat lipsa calitatii procesuale pasive, iar in sentinta nu s-a pronuntat asupra exceptiei. Acum a depus recurs...
In sentinta s-a dispus intabulare dreptului de proprietate privind constructiile pe numele reclamantului si radierea dreptului de proprietate al Satatului Roman.
Cine reprezinta Statul Roman?

Statul Roman e reprezentat de Min. Fin. Pub. care poate sau nu sa delege Dir. Gen. a fin. judeteana pentru ca aceasta sa apara in justitie. Insa optiunea de a delega sau nu Dir. Gen. apartine Min. Fin. nu reclamantului.
Inteleg..Multumesc ptr. raspuns..
acum ce poate sa faca reclamantul?
Sa spere ca instanta de control judiciar sa nu caseze sentinta primei instante si sa o trimita spre rejudecare ... hmmm ... cam greu de crezut, mai ales ca trebuia citat Min. Fin. Pub.
Potrivit Decretului nr.31/1954, art. 25, statul este persoana juridica in raporturile in care participa nemijlocit, in nume propriu, ca subiect de drepturi si obligatii, iar in alin.2 se dispune ca el participa in astfel de raporturi prin Ministerul Finantelor, afara de cazurile in care legea stabileste anume alte organe in acest scop.
Lipsa calităţii procesuale poate fi invocată pe cale de excepţie în tot cursul judecăţii, inclusiv în faţa instanţei de recurs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiune ? mark1212 mark1212 Am avut grija de o batrana cativa ani. Datorita unei complicatii medicale, aceasta a decedat in 1992 si nu a apucat sa-mi faca un contract sau testament. De ... (vezi toată discuția)
C.pr.c. art 64-66 aser aser \"Aratarea titularului dreptului \" se refera si la persoane juridice ?Daca paratul nu are capacitate procesuala de folosinta si indica cine are aceasta ... (vezi toată discuția)
Calitate procesuala pasiva Doru Piroi Doru Piroi Doamnelor/domnilor, de curind am actionat in judecata statul roman, atentie, prin ministerul finantelor, administratia nationala de administrate fiscala, ... (vezi toată discuția)