avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie in caz de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie in caz de divort

Buna ziua. Va voi spune pe scurt despre ce este vorba. Sunt cu sotul meu de 5ani si avem un baiat de 1an si 4luni. Eu locuiesc cu el in apartamentul bunicii sale, fratele lui si bunica lovuind si ei aici. El are 27 de ani, fumeaza "iarba" de 10ani cel putin din cate stiu si mi-a zis ca nu se va lasa niciodata plus ca mai si bea, nu exagerat mereu dar uneori exagereaza cu ambele si de aici incep scandaluri in casa. Pana acum cateva zile doar ne certam cateodata foarte rau si eram amenintata de cate ori aduceam vb de divort cu motivul ca nu va renunta la baiat si ca ar fi dispus sa ia si vieti omenesti pt el. Am tacut si am lasat de la mine...Sentimentele pt el au cam disparut de ceva timp iar de curand am vorbit prin mesaje cu baiatul cu care ati vb dvs. Am zis ca voi lua decizia sa divortez pt ca nu imi foresc ca baiatul meu sa traiasca in acest mediu. El "m-a prins" ca vorbeam cu Alex si in acea zi nu s-a dus la munca. A ramas acasa si pe langa faptul ca m-a injurat si m-a amenintat, m-a si lovit...si nu ma refer la 2palme. Am avut vanatai pe maini, pe pivior pe stape si pe gat, plus palme peste fata, tras de par si strans de gat. De frica am tacut si am ramas langa el. La 3-4zile am fost cu baiatul la mama si i-am zis ce s-a intamplat, ea chemanfu-ne a doua zi pe toti 3. Am ajuns acasa in acea seara si ma luase deja cu amenintari ca daca nu as fi venit eu venea dupa noi si iesea urat...plus ca repeta mereu ca pt baiat e in stare de orice si sa imi iau gandul ca va ramane la mine, ca nu am casa mea si nici un loc de munca stabil...Nu stiu ce sa fac, imi este frica din ziua aia sa mai zic ceva sau sa mai fac ceva...
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:40, 12 Februarie 2017
Certificat medico-legal,solicitare in instanta ordin protectie impotriva sotului si divort,Mai mult ca sigur domiciliul copilului va fi stabilit la domiciliul dvs,, custodia'' urmand sa fie exercitata in comun.
Nu mai pot obtine certificat...pe dara de 24 am fost lovita si nu se mai vad urme...am decat poze cu vanataile si printuri din conversatii in care el aproba ca a dat in mine. Mama locuieste cu chirie intr-o casa nationalizata impreuna familia ei...au 3camere pe un etaj pe care le-au impartit intre ei...nu are conditiile unui bloc. Avocatul sotului i-a zis ca ar putea sa imi ia baiatul din aceasta cauza, ca nu am conditiile necesare pt el, tinand cont de faptul ca lui i-ar putea trece apartamentul pe numele lui.
Avocatul sotului nu conteaza ce spune ,conteaza ce va spune av dvs,Pt ordin de protectie era f important certificatul de la IML,incercati cu martor si probele avute.
Este foarte important sa aveti unde sa locuiti cu copilul.
Daca rezolvati aceasta problema dupa parerea mea aveti sanse imense sa obtineti copilul.
Momentan nu am...de marti incep munca abia. Decat sa ma duc sa stau la mama dar ea sta cu chirie intr-o casa nationalizata si nu am conditiile pe care le are el aici.

Alte discuții în legătură

Abandon familial si rele tratamente aplicate minorului - urgent emenemco emenemco Buna ziua, Avem un caz la noi la fundatie, o femeie care este intr-o situatie dificila si incercam sa o sfatuim ce sa faca. Cat se poate de scurt, ... (vezi toată discuția)
Conviețuire imposibilă. cum se poate scoate o persoană din spațiu? carmenss35 carmenss35 Bună ziua, va rog sa mă ajutați cu un sfat. Am o problema mai neobișnuita...cu mama mea(dacă chiar este). Acum câțiva ani a vândut casa și eu ca ... (vezi toată discuția)
Buna seara! divort cu minori pavelroxana pavelroxana Sunt in proces de divort cu sotul meu , în urma casniciei au rezultat 2 copii . În urma unui ordin judecătoresc a fost obligat să părăsească ... (vezi toată discuția)