avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Abandon familial si rele tratamente aplicate minorului ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Abandon familial si rele tratamente aplicate minorului - urgent

Buna ziua,

Avem un caz la noi la fundatie, o femeie care este intr-o situatie dificila si incercam sa o sfatuim ce sa faca.

Cat se poate de scurt, situatia sta in felul urmator:

Femeia este casatorita de multi ani cu barbatul acesta cu care are 4 copii.
Dupa nasterea celui de-al 2-lea copil, barbatul a cazut in patima bauturii, si dupa ce ca femeia tinea si copiii, si casa, si animalele, drept rasplata primea bataie la fiecare sfarsit al zilei in care el consuma alcool.

Acum fix o luna, femeia a fugit de acasa cu cele 2 fete, baiatul mare, care si el mananca bataie, nu era acasa iar cel mic era cu barbatul.

Amandoi sunt de etnie rroma, femeia este needucata, adica nu a facut scoala deloc si nu s-a gandit la consecinte cand a luat fetele de acasa. Pur si simplu a fugit de disperare, la mama sa, in localitatea in care activeaza ONG-ul nostru. Am intalnit-o pe femeie ieri si pe cele 2 fetite, fetitele au confirmat si ele toata povestea si motivul pentru care m-a sunat este ca, sotul a dat-o in judecata pentru abandon familial si rele tratamente aplicate minorului (adica celor 2 fete pe care le-a luat cu ea).

Am citit toata declaratia lui in care spune ca a plecat de acasa fara sa stie si ca sunt batuti copiii si nu au conditii unde stau. Mama sau bunica in niciun caz nu i-a batut pe copii iar femeia este disperata ca ii ia copiii si ca o sa aiba aceeasi soarta ca si ea.

Culmea este ca povestea este exact pe dos, barbatul este cel care nu are conditii, care nu are grija de copii si, pe deasupra, el este cel care o bate pe femeie si pe copilul cel mare. In plus, barbatul are si o condamnare cu suspendare pentru ca a batut un padurar cand era la furat de lemne.

Toata situatia asta, faptul ca el a dat-o in judecata si a facut declaratii mincinoase, este mai mult ca sigur dorinta de razbunare. Nici el nu are educatie sa poata formula declaratia in felul in care a facut-o, cineva l-a invatat ce sa faca si ce sa zica. Fetele nu vor sa se intoarca acasa iar baiatul cel mare care primeste bataie a spus ca vrea sa vina si el la mama lui. Baiatul celalalt este foarte atasat de tata, din pacate, si nu vreau sa ma gandesc ce soarta o sa aiba oricum si el, si toti copiii, daca raman in tutela tatalui care toata ziua sta la bar si fumeaza si bea.

Stiu ca e o prostie ca a plecat de acasa, nu a inteles mai mult. Am intrebat-o de asemeanea de ce nu a facut plangere pana acum. A zis ca de frica. Stau intr-un sat mic, unde toata lumea cunoaste pe toate lumea si, desi toti stiu ca el e violent, nimeni nu se baga tot de frica lui.

Miercuri in 18 iulie, ea trebuie sa se prezinte la tribunal, daca nu, se judeca in lipsa ei. Se mai poate face ceva asa de tarziu, ca sa iasa adevarul la iveala si ca fetitele sa nu ajunga inapoi la tatal betiv? El are avocat, ea se duce a nimanui, si probabil ca o sa-i ia si fetele si o sa o puna sa plateasca si cheltuielile de judecata si cine mai stie ce. Incerc sa gasesc un avocat in Slatina care ar putea sa o ajute dar stiu ca este foarte tarziu.

Imi pare rau ca nu am reusit sa rezum mai scurt. Apreciez orice sfat, cat se poate de repede.
Ultima modificare: Luni, 16 Iulie 2018
emenemco, utilizator

Alte discuții în legătură

Abandon minori marius..bogdan1 marius..bogdan1 Traiesc in concubinaj de 4 ani cu o femeie ,din care au rezultat doi copii. Unul de doi ani si unul de 10 luni. Acum ceva timp mama lor a fugit de acasa la ... (vezi toată discuția)
Poate fi copilul meu luat de protectia copilului? sunt disperat sorinolariu sorinolariu sotia mea a fugit la amant iar fiul meu a fost luat de protectia copilului.l-am luat acasa prin hot. jud. definitiva si irevocabila data de tribunalul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua tuturor! intentionez sa-i intentez proces tatalui fetitei ... herminac herminac Decadere din drepturi / Custodie exclusiva Buna ziua tuturor! Intentionez sa-i intentez proces tatalui fetitei mele si as dori sa aflu de la dvs. care ar ... (vezi toată discuția)