avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Abandon minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Abandon minori

Traiesc in concubinaj de 4 ani cu o femeie ,din care au rezultat doi copii.
Unul de doi ani si unul de 10 luni.
Acum ceva timp mama lor a fugit de acasa la un alt barbat lasand copii singuri in casa,eu fiind la munca.Am cautato,am aflat unde e,a dat declaratie la politie ca a parasit de buna voie domiciliul,nu am avut ce sa-i fac.Dupa 2luni de zile pleaca de la respectivul si ma suna de la mama ei sa vin sa vorbim.Hotaraste sa vina acasa,eu am sters tot cu buretele pentru copii,ii fac toate poftele sa simta bine sa nu mai plece de acasa.Dupa 2 luni de zile,plec la munca la un vecin cand ma duc acasa copii singuri plangeau in casa,o caut in casa pe afara,nimic,a vazuto lumea cum a fugit iar(tot la barbatul acela).Mentionez ca e iresponsabila,nu face curat,nu spala vase nimic,in doua luni de 3-4 ori,in rest eu si tatal meu.Neglijaza copii ,trebui sa stau numai cu gura pe ea ca sa faca ceva,ii lasa neschimbati,nu le da sa manance la timp,noaptea nu se trezeste(innainte sa plece prima data nu facea asa,ca altfel nu faceam copii cu ea).ce sa zic urma sa ne casatorim.momentan de copii am eu grija.mie frica sa o dau in judecata sa nu despart copii sau sai dea ei ca atunci ar fi in pericol.Ea a fost crescuta la camin nu are casa,mama ei sta cu chirie intr-o camera 3 pe 3m trei persoane(tata vitreg si copil)nu au conditii .ea a plecat cu un tigan analfabel care are casa acoperita cu ciolofan,fara curent electric,etc.Cred ca are si ceva la cap,nu e sanatoasa,ori a facut vreo depresie.As dori sa stiu daca am vreo sansa ca tata sa-mi pastrez copii,sa mii incredinteze mie?
Ultima modificare: Vineri, 20 Octombrie 2017
marius..bogdan1, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 13:43, 20 Octombrie 2017
Buna seara,
Va trebui sa va adresati, in final, instantei
Va trebui sa solicitati ca autoritatea parinteasca sa se stabileasca comuna si domiciliul minorilor la dumneavoastra.
Va sfatuiesc sa angajati un avocat pentru aceasta cauza.
Ultima modificare: Vineri, 20 Octombrie 2017
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
Aveti sanse din moment ce ea tot pleaca aiurea si lasa minorii.
E bine însă sa aveti avocat angajat 0entru ca nu veti castiga cu ușurință procesul ci cu multă bătaie de cap daca mama vrea ea minorii.
Multe va trebui să discutați cu avocatul ca sa va judecati inteligent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort.. hanah hanah Buna seara As dori sa stiu daca in cazul unui divort se pot invoca art 388-390 din noul cod civil?In speta sotia adica cumnata mea va depune cerere de ... (vezi toată discuția)
Sotia a plecat de acasa si am 2 copii minori cmarius_01 cmarius_01 buna ziua sunt casatorit de 12 ani am doi copii minori eu lucrez de 12 ani la aceeasi firma ea a schimbat multe locuri de munca acum incepe sa imi spuna ca ... (vezi toată discuția)
Imi vreau fetele langa mine diana tompos diana tompos m am despartit de sotul meu de 5 ani avem 2 fetite care acum au 8si 10 ani am fost chinuita si batuta si practic am fugit de la el. am cunoscut pe altcineva ... (vezi toată discuția)