avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... imi vreau fetele langa mine
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

imi vreau fetele langa mine

m am despartit de sotul meu de 5 ani avem 2 fetite care acum au 8si 10 ani am fost chinuita si batuta si practic am fugit de la el. am cunoscut pe altcineva cu care sunt si in prezent... tatal lor taie orice legatura incerc sa iau cu ele, nu pot sa sun pt ca nu ma lasa . nu ma lasa sa le trimit bani sau sa ma duc sa le vad ori sa le iau la mine.. ma ameninta ca ma bate acum cateva zile am reusit sa vorbesc cu fetita mai mica pe facebook si plangea ca ii este dor de mine si ca vrea la mine ..sa ma duc sa o iau. . ce pot sa ac in aceasta situatie. precizez ca nici am divortat... fetele sunt ingrijite de mama lui pe timp de zi . pe timp de noapte una doarma singura in casa(adica cea mica) cea mare doarme in casa la bunica. el mai pleaca in strainatate la munca pt cateva luni pe an.
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Decembrie 2018
diana tompos, utilizator
Cel mai recent răspuns: avocatmaria , utilizator 14:29, 1 Decembrie 2018
Formulați acțiune de divorț, solicitați totodată exercitarea autorității părintești în comun, stabilirea locuinței minorelor la dvs sau dacă doriți ca aceasta să fie la tată, solicitați aprobarea unui program de vizită.
Totodată, dacă luați minorii la dvs, sunteți îndrituită să cereți și pensie de întreținere.
pot sa iau fetele la mine chiar daca nu am le am mai vazut de 5 ani decat foarte rar prin retelele de socializare? pot sa le iau la mine inainte de divort? mi e frica sa ma duc acasa la el dupa fete . el e violent si nu ma va lasa sa le iau sub nici o forma
Aveti probleme daca de 5 ani nu ati vazut minorii.
Aveti sanse sa obțineți minorii dar va fi foarte greu.
În mod sigur nu o sa va lase sa luati minorii.
Trebuie gandit foarte bine ce strategie sa adoptați.
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Decembrie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
E delicată situația, mergeți la avocat pentru a cristaliza redutele și argumentele juridice.
dar faptul ca el paraseste tara si lasa minorii in grija binicii e cevanormal?

Alte discuții în legătură

Ce se intampla daca mama minorului se interneaza sau pleaca o perioada din tara? cata_scheau cata_scheau Buna seara, Sunt divortat de aproape 1 an, am 2 fetite, 2 respectiv 5 ani, locuiesc cu mama lor si bunica (din partea mamei), eu am drept de vizita 2 zile la ... (vezi toată discuția)
Exista vreo sansa sa-mi castig copilul in proces ? tudor85 tudor85 Buna ziua. In 2011 aprilie ne.am casatorit dupa nasterea fetitei in martie.In 2012 octombrie fosta sotia a parasit copilul si domiciliul conjugal ,dupa un ... (vezi toată discuția)
Fostul sot imi sperie in continuare copii........... suzy&anghel suzy&anghel BUNA Daca ati citit in pagina mea de profil va dati seama despre ce este vorba...Sunt divortata de doi ani ambele fete 6/13 ani sunt in ingrijirea mea,pensia ... (vezi toată discuția)