avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 386 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie copii din concubinaj. Are importanță că ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie copii din concubinaj. Are importanță că mama nu are deocamdată loc de muncă?

Buna ziua as avea si EU nevoie de un sfat.
Am o relatie de concubinaj de 6 ani din care am doua fetite de 2 respectiv 4 ani.Concubinul meu are un caracter foarte agresiv de multe ori ma batea chiar si cu fetitele in brate dar ele il vad ca fiind cel mai bun tata,sal las IMI este frica ca ma ameninta de fiecare data ca fetele VOR ramane cu el si nu cu mine vreau sa specific ca EU nu lucrez ca stau acasa cu fetita de 2 anisori si CEA de 4 fiind la gradinita.intrebarea mea este:daca nu am un loc de Munca as avea vreo sansa de a lua custodia fetitelor?si mai vreau sa mentionez ca tatal are o problema si cu alcoolul el de fiecare data in fiecare zi trebuie sa bea si nici nu ma ajuta nici cu fetele (se joaca 5-10 minute dupa care le trimite imediat la mine ) ma puteti ajuta cu un sfat va rog frumos!
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Septembrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: When , utilizator 16:03, 20 Martie 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
N are nicio legatura lipsa locului de munca cu stabilirea autoritatii parintesti.

Exercitarea autoritatii parintesti se stabileste exclusiv in interesul copiilor si de regula ea este comuna.

Consumul de alcool poate insa constitui un motiv de acordare a custodiei exclusive pt dvs,, cu conditia de a proba acest fapt si faptul ca acest comportament dauneaza copiilor.

In discutie va fi stabilirea locuintei copiilor si acolo va trebui sa aveti o locuinta stabila si eventual un venit cu care sa le sustineti.

In opinia mea, cuvintele tatalui nu sunt decat amenintari si abuz emotional asupra dvs caci nu cred ca va ramane singur sa ingrijeasca de 2 copii atat de mici.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu aveti venituri situatia va fi confuza la proces.
Minorii daca nu au de mancare nu pot sta la acel parinte.
Este o mare problema aceasta...
Mama nu va primi pensie alimentara de la tata?

Ultima modificare: Marți, 19 Martie 2019
gi-jane2, moderator
Mama nu primește pensie alimentara de la tata ci copii dacă domiciliul lor se stabilește la mama.
Dat fiind faptul ca acesta nu are venit cam greu sa se stabilească așa ceva insa nu imposibil.
Dacă tatăl are venit și fetele îl considera cum ați spus cel mai bun tata și mama nu poate dovedi fără dubiu dependenta soțului atunci sunt șanse ca acesta sa le câștige.
Amandoi parintii trebuie sa participe financiar la bunăstarea copiilor.
Va sugerez sa căutați o grădiniță și un job part-time ca sa nu riscați în instanta sa pierdeți fetele.
Copiii sub 7 ani nu pot fi interogati in instanta, deci parerea fetitelor ca tatal este mai bun este irelevanta si fara temei.
Ultima modificare: Marți, 19 Martie 2019
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Neingrijire copii minori de catre mama ContSters371611 ContSters371611 Buna ziua. Am 2 nepoate de 6 ani respectiv 4ani.Fratele meu a divortat in urma cu 2 ani ,dupa ce fosta cumnata a plecat lasand 2 fetite una avand 3 ani si ... (vezi toată discuția)
Cum se poate modifica acordul notarial de exercitare a autorității părintești? ContSters357412 ContSters357412 Buna ziua, Se poate modifica custodia alternanta? Am divorțat anul trecut cu 2 copii, domiciliul copiilor este la mama dar ne-am înțeles ca ei sa stea o ... (vezi toată discuția)
Custodia unui copil de 3 luni rezultat dintr-o relație de concubinaj. care sunt criteriile după care se stabilește domiciliul lui? MarcoMaria MarcoMaria Buna seara. Intrebarea mea este: la cine va ramane copilul , sau cum se procedeaza in cazul in care eu si prietenul meu nu suntem casatoriti, dar la nastere ... (vezi toată discuția)