avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie in caz de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie in caz de divort

Buna ziua. Va voi spune pe scurt despre ce este vorba. Sunt cu sotul meu de 5ani si avem un baiat de 1an si 4luni. Eu locuiesc cu el in apartamentul bunicii sale, fratele lui si bunica lovuind si ei aici. El are 27 de ani, fumeaza "iarba" de 10ani cel putin din cate stiu si mi-a zis ca nu se va lasa niciodata plus ca mai si bea, nu exagerat mereu dar uneori exagereaza cu ambele si de aici incep scandaluri in casa. Pana acum cateva zile doar ne certam cateodata foarte rau si eram amenintata de cate ori aduceam vb de divort cu motivul ca nu va renunta la baiat si ca ar fi dispus sa ia si vieti omenesti pt el. Am tacut si am lasat de la mine...Sentimentele pt el au cam disparut de ceva timp iar de curand am vorbit prin mesaje cu baiatul cu care ati vb dvs. Am zis ca voi lua decizia sa divortez pt ca nu imi foresc ca baiatul meu sa traiasca in acest mediu. El "m-a prins" ca vorbeam cu Alex si in acea zi nu s-a dus la munca. A ramas acasa si pe langa faptul ca m-a injurat si m-a amenintat, m-a si lovit...si nu ma refer la 2palme. Am avut vanatai pe maini, pe pivior pe stape si pe gat, plus palme peste fata, tras de par si strans de gat. De frica am tacut si am ramas langa el. La 3-4zile am fost cu baiatul la mama si i-am zis ce s-a intamplat, ea chemanfu-ne a doua zi pe toti 3. Am ajuns acasa in acea seara si ma luase deja cu amenintari ca daca nu as fi venit eu venea dupa noi si iesea urat...plus ca repeta mereu ca pt baiat e in stare de orice si sa imi iau gandul ca va ramane la mine, ca nu am casa mea si nici un loc de munca stabil...Nu stiu ce sa fac, imi este frica din ziua aia sa mai zic ceva sau sa mai fac ceva...
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:40, 12 Februarie 2017
Mentionati diferenta de conditii.
El sta in apartamentul bunicii cu fratele lui...are 2camere, baie si bucatarie...momentan suntem 5 cu mine si baiatul. La mama este casa nationalizata, jos este firma facuta sus la etaj sunt 3camere pe hol...mama si sora mea de 16ani intr-o camera, parintii mamei si matusa in alta camera iar in ultima sora ei cu sotul si fata de 7ani...eu daca ma duc as sta in camera cu mama si sora mea. Au bucatarie+baie sa zic asa...adica in bucatarie au o casa si masina de spalat. Toaleta este separata si se intra din bucatarie. Astea sunt conditiile de la mama, plus ca nu ma poate lua in spatiu ca nu este cumparata acea casa...in schimb ea a castigat-o in custodie pe sora mea avand aceleasi conditii...acolo a stat mereu.
Am uitat sa precizez ca mama nu lucreaza, tatal ei este taximetrist, iar sora ei face videochat in camera lor. Avocatul sotului a zis ca nu am nicino sansa sa castig baiatul si sa stau la mama. Dar sotul fumeaza etnobotanice, bea si m-a lovit...mi-a zis in fata serile trecute cand a venit de la avocat ca ma poate fenta cu "iarba" daca vrea si ca avocatul i-a dat 99%sanse de castig. Iar acum 2seri a plecat seara in club la bautura si distractie cu alti 2 prieteni si a venit noaptea tarziu...
Dupa parerea mea prima sansa in caz de proces o aveti dvs.
Este adevarat ca depinde si cum se deruleaza procesul si ce rezulta la judecata dar chiar si asa aveti prima sansa la proces.

Referitor la fumat... este un aspect care poate conta in mod decisiv daca il veti proba la proces dar la conditiile de locuit eu apreciez ca stati mai bine decat el.

Eu nu as fi optimist daca as fi in locul avocatului sau...
Trebuie sa se judece la un mod care mie nu imi rezulta ca s-ar intrevedea, ca sa poata castiga tatal copilul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abandon familial si rele tratamente aplicate minorului - urgent emenemco emenemco Buna ziua, Avem un caz la noi la fundatie, o femeie care este intr-o situatie dificila si incercam sa o sfatuim ce sa faca. Cat se poate de scurt, ... (vezi toată discuția)
Conviețuire imposibilă. cum se poate scoate o persoană din spațiu? carmenss35 carmenss35 Bună ziua, va rog sa mă ajutați cu un sfat. Am o problema mai neobișnuita...cu mama mea(dacă chiar este). Acum câțiva ani a vândut casa și eu ca ... (vezi toată discuția)
Buna seara! divort cu minori pavelroxana pavelroxana Sunt in proces de divort cu sotul meu , în urma casniciei au rezultat 2 copii . În urma unui ordin judecătoresc a fost obligat să părăsească ... (vezi toată discuția)