avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj in instanta
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj in instanta

Buna ziua, urmeaza sa divortez la notar iar bunurile sunt urmatoarele:
-avem doua apartamente, 1 cu contract vanzare cumparare de la paintii mei( pe contract este trecuta suna imobilului 10 mii euro)
al 2 lea apartament cumparat in valoare de 52 mii euro.
-1 masina cumparata in lesing cand nu eram casatoriti( leasingul achitat in timpul casatoriei).
Pe contractele de vanzare cumparare suntem amantoi trecuti.
Sotul doreste sa mi lase ap de la parinti si pensie lunara copilului 1500 lei (prin divortul la notar) in conditiile in care el cantiga aproape 9 mii euro.
Mentionez ca in perioada casniciei (10 ani) nu am lucrat prea multi ani, avnd grija de copil,el spunand ca este doar munca lui.

Intrebarea este, care sunt sansele ca intr un partaj la judecatorie sa se imparta bunurile in mod egal si sa nu pierd macar ceea ce mi se ofera acum?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 21:18, 9 Februarie 2017
Apartamentul pe care l-ati primit de la parinti nu intra in bunurile partajabile.
Asa ca nu va ofera mai nimic prin aceasta modalitate de partaj voluntar.
Ca sa inteleg bine, ap de la parintii mei cu care am facut act de vanzare cumparare( l.au trecut pe numele nostru si noi am platit suma de 10 mii euro) nu ma afecteaza la partaj?
Partajul s.ar face ce masina si celalalt apartament?
Multumesc.
Stimata dna sotul incearca sa va pacaleasca,inainte de a merge la mediator sau la notar consultati un avocat pt a primii toate informatiile necesare.Munca prestata de femeie in gospodarie,ingrijirea copiilor dau dreptul sotiei la o cota din bunurile dobandite in timpul casatoriei chiar daca sotul a avut o contributie mai mare sau chiar exclusiva la dobandirea bunurilor respective.
Pensia alimentara ptr copil, mi a impus sa fiu deacord la notar cu 1500 lei cu toate ca el are sal de 9000 euro.
Ce suma este obligat de lege sa mi plateasca?
Va multumesc ptr promtitudine!
Sotul nu va poate impune nimic daca dvs nu sunteti de acord,pensia de intretinere datorata este de o patrime din veniturile realizate daca nu mai are alti copii in intretinere.

Alte discuții în legătură

Identificare bunuri comune ileana-maia ileana-maia buna ziua, va rog sa mi spuneti daca sint bunuri comune urmatoarele: -o garsoniera de servici pe care sotul a primit o in timpul serviciului si pe care ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, voi cumpara un apartament (62000 euro) pentru care ... Valentina1998 Valentina1998 Buna ziua, voi cumpara un apartament (62000 euro) pentru care voi achita din sume proprii (vanzarea unei garsoniere dobandita inainte de casatorie) suma de ... (vezi toată discuția)
Partajul unui apartament cumpărat prin prima casă înaintea căsătoriei: îl pot câștiga dacă fac dovada veniturilor din perioada căsătoriei? cosminache123 cosminache123 Buna ziua Am cumparat un ap prin programul prima casa, inaintea casatoriei, dupa aproximativ 2 ani am cunoscut pe fosta sotie cu care m-am si casatorit.In cei ... (vezi toată discuția)