In urma unei succesiuni am mostenit 7/8 dintr-o proprietate (casa plus teren) , restul de 1/8 fiind mostenit de catre 2 veri, fiecare avand 1/16.
Proprietatea este in prezent inchiriata.
Datorita unei situatii conflictuale in familie, acesti 2 veri (cetateni straini, domiciliati in afara Romaniei) refuza orice comunicare cu mine.
Deoarece proprietatea trebuie administrata (impozite, contracte chirie, ANAF, etc) am dificultati datorita lipsei de comunicare cu ei, si nefiind proprietar unic nu pot actiona dupa cum doresc.
Doresc o deplina separare/partaj , in asa fel ca sa fiu responsabil pe bucata care imi revine.
Stiu ca actionarea in instanta este o solutie. Ce anume si cum ar putea eventual decide un judecator in acest caz ?
Deci care ar fi variantele cu care s-ar putea termina o eventuala actiune de partaj in instanta?
Ce alte optiuni am pentru separarea de veri, in conditiile in care dialogul si comunicarea intre noi nu sunt disponibile, datorita lor.
Pe baza actelor prezentate se poate pronunta un avocat. Daca nu va intelegeti cu verii trebuie sa mergeti la instanta pentru o actiune de iesire in indiviziune. Ce sanse aveti vi o poate spune un avocat studiind actele.
Buna ziua,
In conformitate cu prevederile art. 1143 C.Civ,
Starea de indiviziune
(1) Nimeni nu poate fi obligat a rămâne în indiviziune. Moştenitorul poate cere oricând ieşirea din indiviziune, chiar şi atunci când există convenţii sau clauze testamentare care prevăd altfel.
In aceste conditii va trebui sa solicitati, prin instanta, iesirea din indiviziune.
Daca bunul este comod partajabil atunci se vor forma loturi si se vor repartiza fiecarei parti cate unul.
Daca bunul este impropriu impartirii in natura atunci solicitati dumneavoastra bunul in materialitate si obligati-va sa platiti sulte reprezentand C/V partilor celorlalti coproprietari.
Puteti, daca este cazul, sa solicitati pana la pronuntare, atribuirea bunului in materialitate pentru a-l administra. Aceasta se poate solicita prin ordonanta presedintiala dupa depunrea cererii principale in instanta.
Mostenire
mirceani
Mama si sora (fara copii) ei au obtinut in justitie acum 20 de ani (1998) prin sentinta definitiva imobilul proprietatea bunicilor mei, confiscat de comunisti ... (vezi toată discuția)