avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1128 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Mama si sora (fara copii) ei au obtinut in justitie acum 20 de ani (1998) prin sentinta definitiva imobilul proprietatea bunicilor mei, confiscat de comunisti in anii 50. La acel moment, cea dea treia sora a lor (cu doi copii, care nu traia in Romania) a renuntat verbal la partea ei in favoarea surorilor ei. In urmatorii 20 de ani, cele 3 surori au trait in deplina armonie. In prezent, toate au decedat, si a fost nevoie sa fac succesiunea, moment in care au aparut verii mei (copii sorei nr 3) si au pretins treimea la care mama lor a renuntat, si pe care timp de 20 de ani cat au fost in viata cele 3 surori nu au facut nimic ca sa o recupereze. Succesiunea s-a finalizat bazat pe sentinta justitiei prin care doar 2 din 3 surori au recuperat aceasta mostenire, dar cei doi veri au mostenit fiecare cate o bucatica de la matusa comuna (cea fara copii).
Situatia prezenta este foarte complicata si necesita iesirea din indiviziune, deci trebuie sa initiez acest demers in justitie.
Intrebare:
La momentul in care voi demara procesul de partaj, exista riscul ca un judecator sa intoarca sitiatia existenta asa cum doresc verii mei (adica proprietatea sa se imparta la 3 in loc de 2, si succesiunea sa se faca in consecinta)? Si mai complicat, unul din cei doi veri a decedat intre timp, ambii veri nefiind cetateni romani.
Multumesc
Ultima modificare: Luni, 23 Octombrie 2017
mirceani, utilizator
Cel mai recent răspuns: mirceani , utilizator 19:05, 29 Octombrie 2017
Reiau intrebarea, poate raspunde cineva :exista riscul ca la un partaj, instanta sa modifice cota de proprietate deja stabilita prin actele de mostenire? Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire de la bunici contestata de veri mirceani mirceani Bunicii mei materni au avut proprietati (casa si pamant) confiscate de comunisti. Bunicii au avut 3 fete, mama, o matusa fara copii, si o matusa emigrata in ... (vezi toată discuția)
Bună ziua,se poate retracta renunțarea la succesiune(moștenire)?...În ... Casa215 Casa215 Bună ziua,se poate retracta renunțarea la succesiune(moștenire)?...În 1996 am fost cu mama la notar și am cedat și eu și mama dreptul meu în favoarea ... (vezi toată discuția)
Soția mea a decedat, nu avem copii iar sora ei nu are nicio pretenție. cum se dezbate succesiunea? MNSD MNSD Bună ziua.Soția mea a decedat in data de 20.09.2018.Trebuie să fac succesiunea pentru urmatoarele lucruri:apartament cumparat împreună cu credit ... (vezi toată discuția)