avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire tardiva ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire tardiva ?

Expunerea situatiei : Parintii mei au divortat oficial cand eu aveam varsta de cca 4 ani, fiind lasat in cresterea si educatia mamei. Tatal meu si-a intemeiat o noua familie, rezultand si un copil , fata , adica sora mea vitrega . De-a lungul timpului am avut relatii normale cu tatal meu si cu familia lui; din pacate in anul 1984 a decedat, eu ocupandu-ma impreuna cu famila lui de toate cele necesare in aceste momente. Dupa decesul tatalui meu, eu personal nu am fost convocat, si nici nu am avut initiativa , de a participa juridic la activitatile notariale privind si drepturile mele ca mostenitor al tatalui meu .
Actualmente, in acest an, a decedat si sotia tatalui meu, iar sora mea ( vitrega ) face toate diligentele legale privind mostenirea ; nu stiu prin ce imprejurare , sora mea ( vitrega ) imi solicita acordul si sprijinul pentru finalizarea mostenirii privind un loc de veci de la un cimitir bucurestean, in care eu sunt mentionat ca un mostenitor al tatalui meu ( ? ).Problema nu este complicata, si o voi rezolva.
Intrebare : Avand in vedere ca eu nu am participat initial (in anul 1984 ) la actiunile legale privind mostenirea dupa decesul tatalui meu, pot in prezent sa ridic pretentii de mostenitor ( in procentul legal ) fata de toate elementele care au stat la baza mostenirii ?
Cel mai recent răspuns: cocos144 , utilizator 17:14, 9 Februarie 2017
Buna ziua,
S-a dezbatut acea succesiune?
Daca da si nu ati fost interesat atunci se aplica prevederile art. 700 C.Civ. Vechi.
Daca nu, atunci se va ridica aceasta exceptie.
Asa caaaaaaaa.... lasati treburile asa cum sunt dar solicitati sa vedeti actele privind succesiunea de pe urma tatalui dumneavoastra! Cine stie daca nu cumva atunci cand s-a dezbatut succesiunea ati primit cota ce va revenea!
Multumesc pentru raspuns !
Nu, nu s-a dezbatut acea succesiune , cel putin nu in prezenta mea !
Va rog mai concret, se poate actiona intrun fel , legal bineinteles ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune loc de veci intre bunica si unica fiica in viata pxx pxx Bunica mea a avut un loc de veci (in care este ingropata din anul 1984-decesul a fost inregistrat in localitatea in care este locul de veci) in alta localitate ... (vezi toată discuția)
Drept de mostenire-sora vitrega florenta_22 florenta_22 Buna ziua, Suntem 3 surori:cea mare nascuta inainte de razboi,iar tatal ei a murit,apoi mama s-a recasatorit, din a doua casatorie au rezultat 2 fete,deci ... (vezi toată discuția)
Probleme succesorale edinuta edinuta Incerc sa fiu concis pt, o problema incalcita. Eu sunt unicul mostenitor al mamei mele decedate acum 25 ani si al tatalui decedat acum 15 ani. Din locul de ... (vezi toată discuția)