avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Platesc apa calda mai mult decat consum conform ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Platesc apa calda mai mult decat consum conform contoarelor

Am instalat in toamna apometre in apartament si raportez consumul de apa incepand din octombrie.
Tocmai s-a afisat intretinerea pe decembrie si constat urmatoarele:
- cost apa calda 12.4 lei/mc
- am raportat 10 mc
- am de plata 127.80 lei pentru apa calda.

de unde diferenta?
Clar nu este un multiplu intreg de mc.

Are dreptul administratorul sa-mi pretinda la plata si altceva decat consumul efectiv de apa, conform celor raportate de contoarele de apa din apartamentul meu?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 10:28, 10 Februarie 2017
L-ati intrebat pe administrator?
In lunile anterioare de plata octombrie si noiembrie au fost diferente?
Sau, nefiind un consum fix de 10 mc care sa fi "sarit" in och, !nu ati sesizat diferenta!
Administratorul de imobil a impus la calcul consumul individual la care a adaugat si cota parte supliment rezultat intre factura si total indexi comunicati de locatari
Modalitatea de repartizare supliment consum este dispusa de catre comitetul executiv
Inca nu l-am abordat pe administrator pentru ca este o persoana ostila, cu care am si alte probleme inca nerezolvate iar presedintele asociatiei este o persoana efectiv doar inscrisa pe hartie, nu se implica deloc.
Am intrebat intai aici dorind sa pot aborda problema mai informat.

Referitor la suplimente, nu toti locatarii au apometre, si eu mi-am pus apometre tocmai din cauza ca mi se includeau la intretinere plati foarte mari la apa.

Avand in vedere ca nu toti au apometre, celor care nu au li se repartizeaza o cota de consum proportionala cu numarul de persoane si totalul de plata pe bloc minus consumul cunoscut in mc?
Sau exista si alte modalitati de calcul, prin care se repartizeaza chiar si asa, suplimente de plata celor cu apometre?

Multumesc frumos.
Femeia de serviciu de unde ia apa ca sa spele pe jos?
Suma in plus reprezinta 0,3 mc, deci poate fi cota parte pentru apa de spalat pe jos.

Alte discuții în legătură

Repartizarea cheltuielilor facturate de asociatie pe consumul de apa din apartamente vladut2 vladut2 Locuiesc intr-un cartier cu toate blocurile contorizate la nivel de bransament si in apartamente. Cum se repartizeaza cheltuielile facturare de asociatie pe ... (vezi toată discuția)
Repartizare diferentele apa Stefanescu Anca Stefanescu Anca suntem o familie de trei persoane(eu,sotul si copilul de 3 ani)si locuim iintr-o garsoniera ,intr-un bloc din sectorul 3 ,din luna iunie.Blocul are contor de ... (vezi toată discuția)
Repartizarea pe apartamente a cheltuielilor pentru apa calda/rece margancostel margancostel Este vorba de modul de repartizare pe apartamente (toate prevazute cu apometre individuale) a contravalorii diferentei dintre volumul de apa inregistrat de ... (vezi toată discuția)