Am instalat in toamna apometre in apartament si raportez consumul de apa incepand din octombrie.
Tocmai s-a afisat intretinerea pe decembrie si constat urmatoarele:
- cost apa calda 12.4 lei/mc
- am raportat 10 mc
- am de plata 127.80 lei pentru apa calda.
de unde diferenta?
Clar nu este un multiplu intreg de mc.
Are dreptul administratorul sa-mi pretinda la plata si altceva decat consumul efectiv de apa, conform celor raportate de contoarele de apa din apartamentul meu?
Chiar daca presedintele este doar de forma iar administratorul este ostil aveti dreptul sa solicitati clarificarea modului de calcul a cheltuielilor din lista de intretinere.
Daca pana la clarificarea platii consumului din lunile anterioare dureaza pana sa aflati raspunsul, ptr luna decembrie consumul pentru apa rece a fost calculat relativ la consumul declarat sau a fost tot o suma mai mare?
Cati mc apa rece ati declarat, cat a fost costul lei/mc, cat a fost introdus in lista de plata?
Nu ne-ati precizat cate persoane locuiesc in apartament.
In conditiile in care in condominiu sunt si apartamente necontorizate putem afirma ca sunteti intr-o situatie superavantajoasa, pentru AR platiti mai mult 0,5 mc iar ptr apa calda 0,3 mc.
Ne puteti da si noua datele de contact ale administratorului ostil? Am vrea sa il angajam si la noi in asociatie!
In forum sunt descrise "n" situatii privind plata consumului de apa si a diferentelor de apa (de ce, de unde, cauze, vinovati, cum le combatem, cum le repartizam, regulament de repartizare, etc., etc., etc.).
Se poate face si un simpozion despre repartizarea diferentelor de apa!;)
Daca doriti sa platiti exact cat consumati aveti o singura posibilitate si doua variante, va faceti contract individual cu furnzorul de apa iar variantele, prima, va mutati la casa, a doua, va trageti conducte direct din bransamentul furnizorului si va montati contoare cu aceeasi clasa de precizie cu a furnizorului.
Solicitati presedintelui sa va comunice in scris care este algoritmul dupa care se repartizeaza consumul de apa. Chiar daca este doar pe hartie are obligatia sa va raspunda in scris in termen de 7 zile.