avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie

Buna ziua.
Lucrez intr-o societate din jud. Arges si am intampinat urmatoarea situatie :
Dupa un interviu am fost acceptat la un alt loc de munca ceea ce m-a obligat sa-mi scriu demisia. Surpriza! Demisia se scrie pe un formular tip al angajatorului bineinteles cu o anexa unde trebuie sa justific de ce imi dau demisia. Este normal ? O alta intrebare este : Are dreptul angajatorul sa inceteze difuzarea fluturasului de salariu tuturor angajatilor ? Cu remarca : daca ai nevoie faci cerere la director . Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:59, 11 Februarie 2017
Nu. si Nu. Si demisia nu se motiveaza.
av. Ileana Alina Schwarz
Potrivit art.81alin.3 C.mun., salariatul are dreptul de a nu motiva demisia.

Asadar, indiferent de ce va impune angajatorul dvs nu aveti obligatia legala de a va motiva demisia.

Angajatorul nu are obligatia de a elibera fluturasi de salariu , plata salariului se dovedeşte prin semnarea statelor de plată, precum şi prin orice alte documente justificative care demonstrează efectuarea plăţii către salariatul îndreptăţit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dovada plata salariu este statul de plata? state de plata inexistente ! ContSters241026 ContSters241026 Din cate stiu dovada platii salariu catre angajati este statul de plata.Daca angajatii nu sunt platiti pe carduri sau alte mijloace de plata electronice. In ... (vezi toată discuția)
Despre fluturasul de salariu Alex1307 Alex1307 Buna ziua! Firma la care lucrez nu elibereaza fluturasi de salariu, cu toate ca e o firma multinationala. Nici macar statele de plata nu ni se dau la ... (vezi toată discuția)
Fluturas salariu stefan60 stefan60 Buna seara, am o intrebare, si anume: Este normal ca sa nu primesti fluturas de salariu de la companie la sfarsitul fiecarei luni, si sa fii platit cu salariul ... (vezi toată discuția)