avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis suspendat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis suspendat

Buna seara, astazi am fost oprit de un echipaj de politie rutiera si am fost testat cu aparatul echilotest. Am avut 0,33. Mi-au dat dovada fara drept de circulatie. Abia acum incepe adevarata problema. Fiind oprit in strada dupa ce polistii au plecat am vrut sa mut masina intr-o parcare ce era la 50 de metrii. In momentul in care am plecat de pe loc un al doilea echipaj a venit si m-a oprit(probabil anuntat de primul). Din nou testat....0,30 si dosar penal ca am condus fara drept. Am scris in declaratie ca doar am vrut sa parchez masina pt ca eram in strada....sa decongestionez traficul. Ce pot sa fac in acest caz? Am inteles ca dosarul meu va ajunge la un procuror! Ce ma sfatuiti? Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: SorinRB , utilizator 11:32, 13 Februarie 2017
Declarati adevarul, depuneti inscrisuri in circumstantiere si sperati la clementa procurorului.

ART. 335
Conducerea unui vehicul fără permis de conducere
(1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.
(2) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
(3) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi persoana care încredinţează un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care ştie că se află în una dintre situaţiile prevăzute în alin. (1) sau alin. (2) sau sub influenţa alcoolului ori a unor substanţe psihoactive*).
Am spus sincer ce s-a intamplat. Diferenta dintre primul si al doilea proces verbal este de 5-10 min.
Pe aceeasi strada, la distanta de 50 de metrii.
Nu se iau in considerare aceste lucruri?
Este evident ca am vrut sa parchez masina.
Va multumesc pentru raspuns!!!!!!
Imi puteti spune ce se intampla cu permisul?
Cat dureaza in medie pana ajung la procuror?

Multumesc anticipat!
Pe timpul cercetarilor nu veti avea dreptul sa conduceti.
Nu va pot estima durata.
Imi puteti recomanda un avocat bun care sa aiba experienta in lucrul cu judecatoria/parchetul Cornetu/Ilfov?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis suspendat cu dosar penal Georgianabusuioc997@yahoo.com Georgianabusuioc997@yahoo.com Am avut ghinion pentru circa 150 METRI tot traseul am fost oprit de politie .dovada mi se expirase de 2 zile .mi sa facut dosar penal nu am mai avut probleme ... (vezi toată discuția)
Carnet de conducere CosTinel9 CosTinel9 Buna ziua!In data de 10 martie am fos cu sotia si cu fata mea la dentist.Pentru ca eu am ramas fara permis, pentru o perioada de trei luni , din cauza ... (vezi toată discuția)
Conducere fara permis ... 123tania123 123tania123 Buna ziua ... am o intrebare in seara de duminica ma oprit politia pe drum satesc si ma intrebat daca am permis am recunoscut ca nu ..prietenul meu era in ... (vezi toată discuția)