avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Carnet de conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Carnet de conducere

Buna ziua!In data de 10 martie am fos cu sotia si cu fata mea la dentist.Pentru ca eu am ramas fara permis, pentru o perioada de trei luni , din cauza vitezei.Sotia mea este incepatoare.In fata cliniici dentare, sotia a vrut sa parcheze , dar bloca intrarea..Atunci am zis ca o parchez eu.Cand sa mai dau odata cu spate, a venit politia.M-a intrebat de acte , totul a fost in regula pana mi a zis de carnet,am recunoscut ca am carnet suspendat de trei luni din cauza vitezei.M-au luat la politie,am dat declaratie, si apoi m-au lasat sa plec acasa.
Intrebarea mea este ce consecinte va avea acest lucru?Parcarea nu era a clinicii, dar clinica avea dreptul sa paveze in fata clinicii, acesta ce era tot acostament?Mai ar trebui sa stau fara permis?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 20:13, 29 Aprilie 2016
Vi s-a intocmit doar penal pentru savarsirea infractiunii prevazute de Codul penal la:

Articolul 335: Conducerea unui vehicul fara permis de conducere
(1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de catre o persoana care nu poseda permis de conducere se pedepseste cu inchisoarea de la unu la 5 ani.
(2) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea detinerii permisului de conducere de catre o persoana al carei permis de conducere este necorespunzator categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al carei permis i-a fost retras sau anulat ori careia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendata sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule in Romania se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda.
(3) Cu aceeasi pedeapsa se sanctioneaza si persoana care incredinteaza un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea detinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care stie ca se afla in una dintre situatiile prevazute in alin. (1) sau alin. (2) sau sub influenta alcoolului ori a unor substante psihoactive.
Parcarea autoturismului constituie tot conducerea acestuia chiar daca deplasarea a fost doar cativa metri. Ati condus un autoturism avand permisul de conducere suspendat ceea ce constituie infractiune, fapta fiind prevazuta si pedepsita de OUG 195/2002
ing. Ioan Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintarea autoturismului unui minor,sfarsit cu accident cu pagube materiale Flavius122 Flavius122 Duminica dimineata,venind de la club impreuna cu soferul meu si un minor pe care il luasem la ocazie,am oprit la sofer acasa,care mai apoi ne-a lasat pe noi sa ... (vezi toată discuția)
Condus fără permis cu întocmire dosar penal ContSters445496 ContSters445496 Bună ziua. Ce se poate întâmpla dacă am avut permisul suspendat pt o luna și totuși am condus 700 m pana la magazin și mi sa întocmit dosar penal? ... (vezi toată discuția)
Ce e mai grav? Marius Rß Marius Rß Sa conduci fara permis sau sa conduci cu permis suspendat ? (vezi toată discuția)