avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Termen prescriptie anulare testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Termen prescriptie anulare testament

Va rog, care este termenul de prescriptie a unui testament autentic de catre colateralii privilegiati. Precizez ca nu am grad de rudenie cu testatorul. La art 1076 alin 2 cod civil nu spune termenul exact doar ca acesta curge de la data la care au luat cunostinta de dispizitia testamentara. Poate ma lamureste cineva. Multuesc!
Cel mai recent răspuns: anomis85 , utilizator 13:34, 12 Februarie 2017
Da beneficiarul, nepoata de sora a testatoarei vrea sa ma dea in judecata pt ca nu este de acord cu testamentul. Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este termenul de optiune succesorala? sha sha Buna ziua Vreau sa-mi spuneti si mie,va rog,care este termenul legal de optiune succesorala. Multumesc (vezi toată discuția)
Recurs Vlad2013 Vlad2013 Buna dimineata, Procesul de succesiune , la Judecatorie,s-a terminat.Copilul care s-a bucurat de testament,din partea unui parinte,a obtinut din partea ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa tata decedat iandar iandar As dori sa stiu in cit timp dupa decesul tatalui trebuie facuta succesiunea,iar daca nu se face ce se intimpla cu bunurile ramase.Cineva zicea ca daca nu se ... (vezi toată discuția)