avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1126 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... PLATESC IMPOZIT PE SALAR CARE NU L-AM PRIMIT!!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

PLATESC IMPOZIT PE SALAR CARE NU L-AM PRIMIT!!

BUNA ZIUA!
REVIN CU PROBLEMA MEA VECHE!
TOCMAI AM PRIMIT SOMATIE , TREBUIE PLATESC IMPOZITUL PE ANUL TRECUT .PROBLEMA ESTE CA PE LUAN OCTOMBRIE 2008 SI DECEMBRIE 2008 NU AM PRIMIT SALARUL.
EXISTA VREO MODALITATE SA FIM SCUTITI DE IMPOZIT?
MULTUMESC!
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 23:32, 21 Septembrie 2009
1. Cum de pe oct. si dec. nu ati luat banii iar pe noiembrie da?
2. Daca s-au intocmit state de plata si nu ati luat banii motivul angajatorului nu sta in picioare.
3. Singura solutie este sa dati in judecata pe angajator la Tribunalul din judetul unde aveti domiciliul sau resedinta. Fiind litigiu de munca nu platiti taxe.
4. Angajatorul stie ca nu poate castiga un asemenea proces si de aceea va ameninta.
DIANACIOBANU a scris:

imi cer scuze,nu am fost relatat corect...am fost angajata in baza unui contract de 8ore, de 9 mil, din care 450 ron parte fixa neta si 450 ron-daca realizam targhetul in baza unui contract comision..,comisioanele le-am primit, in mare parte...dar partea fixa nu.

In contractul individual de munca se trece obligatoriu cel putin salariul minim brut , iar pana la 1 octombrie 2008 , pentru 8 ore/zi salariul minim brut pe tara era de 500 de lei pentru necalificati , iar indicele pentru calificati simpli era de 1,2 , deci salariul minim brut era de 600 de lei , ceea ce inseamna ca trebuia sa primiti cel putin 466 de lei .

Dupa 1 octombrie salariul minim brut pe tara pentru un angajat calificat a crescut la 648 de lei brut , ceea ce inseamna un salariu minim de 499 lei net lunar .

Nu inteleg cum dumneavoastra ati primit doar 450 de lei daca ati fost angajata cu salariul minim pe economie , pentru ca un muncitor necalificat este muncitor necalificat , si poate sa fie paznic , sa spele geamuri sau sa dea cu matura in mod necalificat .

Sunt sigur ca firma unde ati lucrat dumneavoastra nu respecta nici prevederile legii 319 /2006 , privind sanatatea si securitatea in munca , ceea ce inseamna ca daca reclamati la ITM aveti mari sanse sa castigati , mai ales ca actiunea este scutita de taxe de timbru .

Nu va faceti iluzii ca o sa va reangajeze si o sa fie bine , deoarece daca era firma serioasa nu si-ar fi batut joc de dumneavoastra .
Aveti CIM cu salar minim pe economie si in cadrul caruia sunt stipulate clar ca puteti beneficia de bonusuri provenite din comisioane? in situatia asta toate drepturile salariale compun brut realizat si implicit impozit calculat,retinut si virat,si nu aveti ce declara la Adm Fin.

Sau aveti si CIM si un altfel de contract in baza caruia incasati comisioane,unde vi s-a retinut 10% impozit,urmand ca dvs sa declarati acest venit si sa platiti diferenta de 6% ?

Mergeti la Adm Fin si intrebati
Sunt si salariati scutiti de impozit in conformitate cu prevederile ORDIN nr. 250 din 31 mai 2004 privind incadrarea in activitatea de creatie de programe pentru calculator

Interventie moderator:
:offtopic:
Angel 2007:
Va rog sa nu mai postati mesaje succesive (este impotriva Regulamentului)!
Folositi "editeaza" si adaugati ce doriti.
Multumesc pentru intelegere!

Alte discuții în legătură

Cat trebuie sa plateasca angajatorul pentru contractul meu part time de 2 ore? Samicri Samicri Buna ziua, Sunt medic rezident si am incheiat contractul de munca cu spitalul la care voi lucra ( angajatorul fiind MS ). Pentru acest contract voi plati ... (vezi toată discuția)
Infiintare srl 3% ionut2001 ionut2001 Revin cu o noua intrebare in incercarea de a ma clarifica: Ma ocup cu webdesign-ul. Doresc sa infiintez firma numai pentru webdesign. Doresc sa ma angajez cu ... (vezi toată discuția)
Sume incasate de banca pusapopescu2013 pusapopescu2013 Din 2008, cand am facut un credit de nevoi personale, pana in 2012 luna august, in contractele mele, apare rubrica \'Comisioane\\", care insumeaza suma de 4300 ... (vezi toată discuția)