DIANACIOBANU a scris:
imi cer scuze,nu am fost relatat corect...am fost angajata in baza unui contract de 8ore, de 9 mil, din care 450 ron parte fixa neta si 450 ron-daca realizam targhetul in baza unui contract comision..,comisioanele le-am primit, in mare parte...dar partea fixa nu.
In contractul individual de munca se trece obligatoriu cel putin salariul minim brut , iar pana la 1 octombrie 2008 , pentru 8 ore/zi salariul minim brut pe tara era de 500 de lei pentru necalificati , iar indicele pentru calificati simpli era de 1,2 , deci salariul minim brut era de 600 de lei , ceea ce inseamna ca trebuia sa primiti cel putin 466 de lei .
Dupa 1 octombrie salariul minim brut pe tara pentru un angajat calificat a crescut la 648 de lei brut , ceea ce inseamna un salariu minim de 499 lei net lunar .
Nu inteleg cum dumneavoastra ati primit doar 450 de lei daca ati fost angajata cu salariul minim pe economie , pentru ca un muncitor necalificat este muncitor necalificat , si poate sa fie paznic , sa spele geamuri sau sa dea cu matura in mod necalificat .
Sunt sigur ca firma unde ati lucrat dumneavoastra nu respecta nici prevederile legii 319 /2006 , privind sanatatea si securitatea in munca , ceea ce inseamna ca daca reclamati la ITM aveti mari sanse sa castigati , mai ales ca actiunea este scutita de taxe de timbru .
Nu va faceti iluzii ca o sa va reangajeze si o sa fie bine , deoarece daca era firma serioasa nu si-ar fi batut joc de dumneavoastra .