avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 306 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit DEDECTIBILITATE CH.MASA SERVITA PENTRU SALARIATI
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

DEDECTIBILITATE CH.MASA SERVITA PENTRU SALARIATI

Avem o firma de prestari servicii care necesita deplasarea la locul beneficiarului pentru prestarea de servicii,in speta dintr-un judet in altul.O clauza prevazuta in contractul de munca prevede ca nu se scorda indemnizatie de deplasare insa se asigura cazarea si masa!Ce fac cu facturile de la restaurant unde s-a incheiat contract si s-a emis factura?Sunt deductibile?Deductibile limitat?Suma este de 12-13 lei/zi /muncitor!
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 11:39, 11 Septembrie 2009
Eu zic ca sunt deductibile limitat in limita diurnei (diurna este tocmai pt masa) pt ca aceste facuri pot fi asimilate diurnei.
Diurna pt soc com este limitata la de 2.5 ori nivelul legal stabilit pt institutiile publice.
Sunt cheltuieli deductibile
Cf carui articol din CF?
Pai asta e dilema mea. In baza carui art.din codul fiscal sunt deductibile?Art.21 prevede ca sunt deductibile limitat ch. cu indemnizatiile pentru deplasare nu si ch.asimilate?!!...In cazul in care acest lucru este prevazut expres in C.I.M am baza legala?I
In situatia prezentata de dvs ,avand in vere ca aveti un contract si primiti factura pentru masa servita se considera cheltuieli de protocol,de aceea am spus ca sunt deductibile aceste cheltuieli.

Alte discuții în legătură

Cheltuieli deplasare danabobo danabobo Am urmatoarea situatie:firma organizeaza o intalnire a tuturor angajatilor din tara(are mai multe puncte).In acest scop are pe firma factura de cazare si masa ... (vezi toată discuția)
Diurna si cheltuieli de deplasare externa adr30 adr30 Buna ziua, Va rog sa ma lamureasca cineva in privinta diurnei externe, mai exact in ce priveste deductibilitatea acesteia. Problema pe care o am este ... (vezi toată discuția)
Este hrana acordata angajatilor deductibila pentru firma? CameliaNovac CameliaNovac Cum este privit din punct de vedere fiscal avantajul in natura, hrana, acordata angajatilor? Adica, am salariati care primesc tichete de masa si organizez si ... (vezi toată discuția)