Avem o firma de prestari servicii care necesita deplasarea la locul beneficiarului pentru prestarea de servicii,in speta dintr-un judet in altul.O clauza prevazuta in contractul de munca prevede ca nu se scorda indemnizatie de deplasare insa se asigura cazarea si masa!Ce fac cu facturile de la restaurant unde s-a incheiat contract si s-a emis factura?Sunt deductibile?Deductibile limitat?Suma este de 12-13 lei/zi /muncitor!
Eu zic ca sunt deductibile limitat in limita diurnei (diurna este tocmai pt masa) pt ca aceste facuri pot fi asimilate diurnei.
Diurna pt soc com este limitata la de 2.5 ori nivelul legal stabilit pt institutiile publice.
Pai asta e dilema mea. In baza carui art.din codul fiscal sunt deductibile?Art.21 prevede ca sunt deductibile limitat ch. cu indemnizatiile pentru deplasare nu si ch.asimilate?!!...In cazul in care acest lucru este prevazut expres in C.I.M am baza legala?I
In situatia prezentata de dvs ,avand in vere ca aveti un contract si primiti factura pentru masa servita se considera cheltuieli de protocol,de aceea am spus ca sunt deductibile aceste cheltuieli.
Alte discuții în legătură
Cheltuieli deplasare
danabobo
Am urmatoarea situatie:firma organizeaza o intalnire a tuturor angajatilor din tara(are mai multe puncte).In acest scop are pe firma factura de cazare si masa ... (vezi toată discuția)