avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1243 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Pasapoarte
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Pasapoarte

Buna am si eu o intrebare. Se pot face pasapoarte in alt judet? De exemplu daca am in buletin adresa de la Iasi a-si putea merge in alt judet sa fac pasaport?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 08:41, 14 Februarie 2017
Pasapoartele simple electronice se pot solicita a fi emise si in alta localitate decat cea de domiciliu, dar inteleg ca trebuie sa existe motive justificative. Spre exemplu, daca lucrati in alta localitate, atunci solicitati angajatorului o adeverinta care sa ateste acest aspect.
In practica asa e, se intreaba motivul dar nu se resping cererile, le primesc oriunde.

Daca vreti, exista optiunea de a primi pasaportul contracost (aprox. 8 lei) prin posta in localitatea de domiciliu sau de resedinta - bifati asta pe cerere cand o depuneti.
Ultima modificare: Marți, 14 Februarie 2017
Ares-3, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere pasaport in alt judet mik_zoltan mik_zoltan Buna, Se poate depune cererea pentru pasaport si intr-un alt judet decat judetul (localitatea) de resedinta? In lege scrie ca nu, dar este asta valabila ... (vezi toată discuția)
Eliberarea pasaportului romanesc pentru crds Justitiarul711 Justitiarul711 CRDS, mai exact in Canada, cu ultimul domiciliu in Romania, la Bucuresti, solicita atribuirea de CNP, dupa care doreste eliberarea unui pasaport CRDS. ... (vezi toată discuția)
Pasaport danut50 danut50 buna ziua cum pot schimba pasaportul temporar cu cel cu valabilitate 5 ani daca sunt in alta tara (vezi toată discuția)