Nu aveti un avocat angajat sa va reprezinte?
Atata timp cat este in viata tatal dvs nu aveti nicio calitate procesuala. Numai dupa decesul tatalui reclamantul se poate indrepta impotriva dvs.
Verisoara este chemata in judecata in locul mamei ei, nu ati precizat ce calitate au avut sora tatalui si fosta sotie in tranzactia respectiva.
Daca verisoara nu a acceptat mostenirea de la mama ei nu are ce daune sa plateasca.
De asemenea, in momentul de fata dvs nu ati mostenit nimic intrucat tatal nu a decedat.
In cazul decesului puteti renunta la mostenire, oricum spuneti ca nu aveti ce mosteni, in termenul de optiune succesorala de un an de la data decesului.
Chiar daca acceptati mostenirea, nu veti raspunde cu bunurile dvs pentru datoriile tatalui ci numai cu bunurile mostenite. Iar cum nu exista bunuri mostenite se intelege ca nu trebuie sa va faceti probleme.
Art. 1114-NCC
Efectele acceptării
(1) Acceptarea consolidează transmisiunea moştenirii realizată de plin drept la data decesului.
(2)
Moştenitorii legali şi legatarii universali sau cu titlu universal
răspund pentru datoriile şi sarcinile moştenirii numai cu bunurile din patrimoniul succesoral, proporţional cu cota fiecăruia.
(3) Legatarul cu titlu particular nu este obligat să suporte datoriile şi sarcinile moştenirii. Prin excepţie, el răspunde pentru pasivul moştenirii, însă numai cu bunul sau bunurile ce formează obiectul legatului, dacă:
a) testatorul a dispus în mod expres în acest sens;
b) dreptul lăsat prin legat are ca obiect o universalitate, cum ar fi o moştenire culeasă de către testator şi nelichidată încă; în acest caz, legatarul răspunde pentru pasivul acelei universalităţi;
c) celelalte bunuri ale moştenirii sunt insuficiente pentru plata datoriilor şi sarcinilor moştenirii.
(4) În cazul înstrăinării bunurilor moştenirii după deschiderea acesteia, bunurile intrate în patrimoniul succesoral prin efectul subrogaţiei pot fi afectate stingerii datoriilor şi sarcinilor moştenirii.
Cititi mai multe informatii la linkul urmator si apelati la un avocat sa va ajute pentru recurs.
www.avocatnet.ro/content/art...