avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divorț și Partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divorț și Partaj

Buna seara,
Pe scurt. In 2009 a avut loc căsătoria.
Sotia, in momentul căsătoriei deținea (si deține si acum) un apartament achiziționat cu credit ipotecar.
In această perioadă, 2009 - 2017, am participat împreună la achitarea creditului, ba mai mult, fratele meu a depus direct in contul ei de credit ipotecar o sumă de bani.
Intrebare: îmi pot recupera suma depusă de fratele meu si 50% din banii achitați, pentru credit, in această perioada?
Mentionez ca avem doi copii împreună, si sunt de acord să locuiască cu ea. Sotia dorește să divortam la notar.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 00:04, 12 Februarie 2017
Buna seara,
Da, daca va intelegeti mergeti la notar pentru partile asupra vcarora ati cazut deacord, daca nu va inmtelegeti pe partaj va trebui sa-l solicitati prin instanta.
Aveti dreptul la jumatate din banii achitati ca rate si fratele are dreptul sa-si recupereze datoria daca are o dovada in acest sens si daca nu au trecut 3 ani!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, În anul 2017 am achiziționat un apartament cu credit ... Mihai Luca Mihai Luca Bună ziua, În anul 2017 am achiziționat un apartament cu credit prima casa împreună cu soția. Anul acesta am divorțat, eu vreau sa rămân eu cu ... (vezi toată discuția)
Partaj apartament cu credit ipotecar nemteanul1980 nemteanul1980 Detin impreuna cu sotia un apartament contractat prin credit ipotecar. Titularul contractului de credit sunt eu, sotia fiind codebitor. Bunul a fost ... (vezi toată discuția)
Plata sulta mioara54 mioara54 Buna ziua ,s a dat sentinta instantei de fond,in legatura cu partajul unei case. Sentinta suna asa :eu raman in casa ... (vezi toată discuția)