avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Politia Rutiera
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Politia Rutiera

Buna seara . In aceasta seara am depasit un tir pe limita de 80 , eu aveam 125-130 cam aici , deoarce veneau masini din fata , eram pe drum european cu 4 benzi . In timp ce depaseam cand sa ies un mcv si-a aprins girofarul venea pe sens opus , dupa asta eu nu am stiut pe cine a oprit si mi-am continuat drumul , eram mai multe masini . Am vazut mcv-ul in spate eu mergeam cam cu 100-110 , dar ei erau la 2-3 km se vedeau girofarurile (mentionez ca nu aveau sirenele pornite ). Acum intrebarea mea este , daca voiau sa ma opreasca , nu veneau tare spre mine ? . Era noapte afara si nu cred ca mi-au luat numarul deoarece eu eram in miscare de depasire si de revenire . Se poate intampla ceva ? Am permisul de 1 an , sper sa nu ma criticati dar a fost o situatie in care voiam sa termin depasirea deoarece din fata veneau masini .
Cel mai recent răspuns: Alexxxx1 , utilizator 09:49, 12 Februarie 2017
D-le Alex
Noi, cei care dăm aici răspunsuri nu criticăm, ci dăm sfaturi, după priceperea și pregătirea noastră. (sper că ai auzit de proverbul cu pădurea și uscăturile).
Sfatul meu este să apeși mai ușor pedala de accelerație, mai ales că ai abia un an de când ești la volan. Eu, nici după 30 de ani de condus, aproape zilnic, nu aș fi riscat o depășire, mai ales în condițiile de noapte.

Cred că poți sta liniștit. Fii sigur că, dacă te aveau in vizor, oricât de vitezoman ești, erai de mult amnedat (în Ro) sau încătușat (în SUA).

Referitor la număr: dacă în 30-40 zile primești amendă acasă, fii sigur că numărul tău nu numai că a fost văzut, ci și înregistrat.

Un ultim sfat: distreză-te în cluburi de noapte, iar la volan fii cuminte.

Viața e frumoasă!
Pai da , dar daca aveam cu 50 km/h peste , se mai retine permisul de conducere celui care era la volan ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Luarea unei mașini de la spălătorie, conducere fără permis si oprit de radar Driver.andr3y Driver.andr3y Salutare. Am o nelămurire în legătură cu câteva lucruri. Într-o seara când lucram la spălătorie am luat o mașsina lasataăă ă de un client si am ... (vezi toată discuția)
Manevre de evitare a coliziunii ContSters272919 ContSters272919 Buna ziua,acum 2 zile pe raza localitatii Braila,in afara localitaii si pe un sector de drum unde depasirea era permis,am semnalizat din timp,am inceput si am ... (vezi toată discuția)
Inspectorii vamali au dreptul sa circule cu girofar albastru? CONSTANTINCINTAR CONSTANTINCINTAR Titlul:..........drept DE a circula.......(rectific!) Buna ziua, Am o nelamurire..... Cu ceva timp in urma, am avut o discutie cu un inspector vamal, ... (vezi toată discuția)