avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Tva pierdut?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Tva pierdut?

buna ziua detin o firma care nu este platitoare de tva si eu platesc fact. cu tva acei bani unde se duc ? am intrebat si contabilul si nu am prea inteles multumesc cu stima Sandru:O
Cel mai recent răspuns: farcl , utilizator 10:25, 24 Februarie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu se duc niciunde, tu ii suporti, esti oarecum consumatorul final, nefiind platitor de tva nu poti recupera banii respectiv, totusi trebuie sa te gandesti ca daca devii platitor de tva atunci si tu vei factura cu tva.. tva ce trebuie platit la stat. E foarte simplu daca tva-ul pentru achizitii este mai mare decat tva-ul pentru livrarii atunci poti recupera banii, in schimb daca tva-ul pentru achizitii este mai mic decat tva-ul pentru livrarii atunci trebuie sa platesti la stat.
Bineinteles ca in cazul recuperarii banilor aferent tva de la stat se impune control de la ANAF.. aici intervine partea mai interesanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscriere in roi - neplatitor de tva Contabiljunior Contabiljunior Buna ziua, Daca societatea nu este inregistrata ca platitor de TVA, dar intentoneaza sa achizitioneze din UE bunuri pentru revanzare - unde trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Tva TEI TEI Am de recuperat TVA (rezultat de la factura ce reprezinta o taxa de arbitraj) Intre timp recuperez TVA-ul dar la primul control ANAF ma obliga sa-l returnez ... (vezi toată discuția)
Infiintare pfa - datorii fiscale cristi100 cristi100 Buna ziua, am si eu o mica nelamurire. In momentul de fata sunt asociat intr-un SRL ce are datorii la stat. Doresc sa imi deschid PFA si vreau sa stiu daca ... (vezi toată discuția)