avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Repartizare cheltuieli energie termica-pausal
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Repartizare cheltuieli energie termica-pausal

Buna ziua,
In blocul in care locuim, la un control realizat de reprezentantii Asiciatiei-presedinte,cenzor,sef de scara, au descoperit un apartament in care toate repartitoarele de caldura au fost inlaturate de pe calorifere ASTFEL INCAT SA NU MAI INREGISTREZE ENERGIA TERMICA consumul de energie termica utilizat pentru incalzirea locuintei.In acest sens, va rog sa ma ajutati cu un raspuns: Daca el a fost descoperit in 11.02.2017 pe ce perioada poate fi teecut,legal, la consum paosal in conditiile in care toate apartamentele sunt contorizate cu repartitoare de caldura ,cu exceptia unuia singur care nu si_a montage,si care act normativ stabileste aceasta situatie? Va multumesc anticipat pentru raspunsurile dvs.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 13:50, 12 Februarie 2017
Ordin ANRSC 343/2010
Normă – tehnică privind repartizarea consumurilor de energie termică între consumatorii din
imobilele de tip condominiu, în cazul folosirii sistemelor de repartizare a costurilor pentru
încălzire şi apă caldă de consum

Art. 5.-
(3) Apartamentul sau spaţiul cu altă destinaţie este considerat fără repartitoare de costuri în următoarele cazuri:
a) când nu sunt montate repartitoare de costuri;
b) când proprietarul renunţă la repartitoarele de costuri;
c) când se constată violarea sigiliilor aplicate repartitoarelor sau robinetelor, modificarea sau înlocuirea corpului de încălzire, modificarea poziţiei de montare a repartitorului de costuri sau orice alte acţiuni care pot conduce la denaturarea corectitudinii datelor înregistrate de repartitorul de costuri. Consumul pe perioada dintre verificarea anterioară şi cea curentă se recalculează conform prevederilor art. 17 alin. (2) lit. a) în care coeficientul NC k are valoarea de 1,35 pentru apartamente şi 3 pentru spaţiile cu altă destinaţie decât cea de locuinţă. Recalcularea nu are ca efect stingerea obligaţiilor care au luat naştere anterior momentului recalculării;


[ link extern ]

Se poate lua in considerare drept perioada de recalculare perioada cuprinsa intre data inceperii furnizarii caldurii si data depistarii fara repartitoare.
Ultima modificare: Duminică, 12 Februarie 2017
cyan, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatii de proprietari- modul de repartizare a consumurilor de energie termica roxana moldovan roxana moldovan Din toate normele si ordinele existente nu apare o fumulra de calcul al cheltuielilor aferente consumurilor de energie termica aferente apartamentelor detinute ... (vezi toată discuția)
Căldură pausal Georgi91 Georgi91 Bună ziua! Cum se calculează plata pentru căldură la un apartament ( pausal)? Admistratorul spune că în funcție de materialul din care este făcut ... (vezi toată discuția)
Contestatie ordin nr. 343 din 13/07/2010 nicusorb nicusorb Buna ziua, Exista vreo posibilitate de a contesta acest ordin ? Metoda de calcul nu este corecta. S-a vehiculat ca in Germania, Franta, Austria etc tot ... (vezi toată discuția)