avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1031 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Să schimbăm împreună legea Inițiativă cetățenească la nivel de Consiliu Local
Discuție deschisă în Să schimbăm împreună legea

Inițiativă cetățenească la nivel de Consiliu Local

Bună ziua,

Aș avea 2 intrebări pentru dumneavoastră. În primul rând dacă este de competența consiliului local al unui oraș aprobarea unei legi de interzicere a comercializării sau a oferirii cadou a pungilor de plastic în magazinele de pe teritoriul orașului. În cazul în care răspunul este da, care sunt pașii pe care un cetățean trebuie să ii facă pentru a putea aduce atenției consiliului local o asemenea inițiativă legislativă?

Vă mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 13:38, 12 Februarie 2017
Legile se aproba de parlament si nu de consiliie locale. Consiliile locale emit hotarari.

Care ar fi motivarea interzicerii? Sa nu spuneti protejarea mediului inconjurator!
De ce sa nu se interzica si pungile si ambalajele din hartie?
Ultima modificare: Duminică, 12 Februarie 2017
cyan, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand se incadreaza pungile ca si ambalaj de desfacere enter_stef enter_stef Conform legii 249/2015 cei ce introduc ambalaje in piata sunt obligati la o taxa de 2lei/kg. Noi producem pungi de cadou (tiparite cu imagini generice) , ... (vezi toată discuția)
Ecotaxa liah liah Buna ziua, E aproape 1 ian.2009 si am o multime de intrebari. Cum aplicam ecotaxa? La intrarea in firma a pungilor calculam 0,20 lei la toata cantitatea de pe ... (vezi toată discuția)
Fond de mediu ambalaje mevaioana mevaioana Buna ziua! Nu stiu cat de bine am postat la categorie, dar mai potrivita nu am gasit. Asa avea nevoie de o mana de ajutor, daca se poate, cu o situatie ... (vezi toată discuția)