avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1050 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... testament/mostenire?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

testament/mostenire?

Buna ziua!Ce solutie exista la urmatoarea situatie:bunicii mei(care au 4 copii)au titlu de proprietate pe numele lor pt casa si teren agricol.Inainte de a muri , bunica a facut un testament la notar prin care I-a lasat casa tatalui meu(unul din cei 4 frati) cu conditia sa fie ingrijita pana la sfarsitul zilelor.Ei au decedat acum multi ani(peste 10), insa actele pe care le avem sunt doar testamentul si titlul de proprietate pe numele bunicilor.Care sunt pasii care trebuie urmati pentru a trece proprietatile pe numele tatalui meu, sau al fratilor in cazul in care au pretentie la terenuri?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 18:54, 12 Februarie 2017
Trebuie deschisa siccesiunea la un notariat unde au avut bunicii ultimul domiciliu di trebuie chemati toti mostenitorii acestora, adica cei patru copii sau copiii celor care au decedat daca este cazul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament strabunicii mei au avut 4 copii si au lasat un testament ... simon1991 simon1991 Testament strabunicii mei au avut 4 copii si au lasat un testament unde scrie cate terenuri primeste fiecare copil si unde. titlul de proprietate nu este pe ... (vezi toată discuția)
Mostenire bunuri de la bunic Raimonda Raimonda Va prezint urmatoarea situatie: -casa construita de parintii mei in 1960,dar pe numele bunicului -taxele casei platite de parintii mei -exista ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire catyc_cris catyc_cris Parintii mei au decedat, tata in anul 2005 si mama in anul 2019. Tata are 4 surori in viata., iar noi suntem 4 frati. Noi am locuit impreuna cu bunicii, ... (vezi toată discuția)