avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Solutie clasare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Solutie clasare

Buna, as dori sa stiu daca este termen de prescriptie pentru a deschide actiune in instanta pentru o persoana care a facut plangere penala si in care s-a dat solutia de clasare a dosarului de procuror si de ce infractiune poate fi acuzata persoana respectiva(denunt calomnios sau altceva). Multumesc anticipat.
A depus plangerea cunoscand ca fapta nu este reala sau a produs/ticluit probe nereale pentru a dovedi infractiunea? In ce temei s-a dispus clasarea?
A folosit probe nereale si martori mincinosi pentru a dovedi infractiunea.
S-a retinut in motivarea ordonantei de clasare? in ce temei s-a dispus clasarea?
Clasarea s-a dispus in temeiul art 315 alin.1 lit.b) din C.proc.pen.cu referire la art.314 alin.1 lit.a) din C.proc.pen., raportat la art 16 alin.1 lit.b) din C.proc.pen. si art. 272 alin.1 si art.275 alin.3 C.proc.pen.
Rog sa-mi dati un punct de vedere.
Trebuie stiut si ce s-a retinut in motivarea ordonantei de clasare, din 2 vorbe pe care le spuneti dvs aici nu pot sa fac o apreciere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala relu58 relu58 Politia din Orsova mi-a intocmit dosar penal pentru circulatia cu numere galbene(in conditiile in care cu astfel de numere se circula in toata tara mai putin ... (vezi toată discuția)
Inducerea in eroare a organelor judiciare stefystef2010 stefystef2010 In cazul in care am primit NUP de la Parchet pentru Abuz in serviciu si ulterior Tribunalul respinge plangerea petentului impotriva ordonantei procurorului , ... (vezi toată discuția)
O pot actiona dupa atata timp in penal pentru denuntare calomiosa ... Roman85 Roman85 o pot actiona dupa atata timp in penal pentru denuntare calomiosa pe cea care mi-a depus plangerea penala in anul 2018 sau sa merg in ... (vezi toată discuția)