avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Plangere penala
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Plangere penala

Politia din Orsova mi-a intocmit dosar penal pentru circulatia cu numere galbene(in conditiile in care cu astfel de numere se circula in toata tara mai putin judetele Salaj si Mehedinti) a unui autoturism cumparat din Germania. Dupa doua luni am primit prin posta de la procuratura Orsova " clasarea cauzei " si stabilirea de cheluieli judiciare de 50 lei platite de stat. Intrebarea mea este daca pot face plangere penala impotriva celor doi politisti pentru recuperarea cheltuielilor facute cu aceasta "ocazie"(onorariu avocat, plata platforma pentru transportul masinii pana la localitatea de domiciliu, 3 drumuri dus-intors pe traseul Tg.jiu- Orsova pentru prelungire dovada, eventuale daune morale,etc.). De asemenea v-as mai intreba daca are rost un asemenea demers sau ma pot lasa pagubas.
Cel mai recent răspuns: nelu09 , utilizator 22:06, 26 Mai 2014
Buna ziua,
Da, puteti dar nu va sfatuiesc, timpul pierdut fiind mai important decat eventualele daune pe care le-ati putea primi.
Buna ziua,
Multumesc pentru raspuns, insa as dori daca puteti sa dati mai multe detalii( in astfel de cazuri este necesara prezenta reclamantului la audieri? angajarea unui avocat? ce inseamna eventuale daune...este posibil sa nu primesti nimic, nici macar banii care-i poti dovedi cu chitante?
Trebuie vazut in primul rand ordonanta procurorului si in ce baza s-a dispus clasarea.
Clasarea a fost dispusa in baza art.314 alin.1, lit.a rap la art.315 alin.1 lit.b si art.16 alin.1 lit.a precum si art. 275 alin. 3 si art. 316 alin.1; art.339 alin.1 si 4.
Da, puteti depune plangere penala si sunteti indreptatit sa solicitati daune daca s-a constatat ca fapta nu exista, este clar un abuz.

Alte discuții în legătură

Solutie clasare florin 71 florin 71 Buna, as dori sa stiu daca este termen de prescriptie pentru a deschide actiune in instanta pentru o persoana care a facut plangere penala si in care ... (vezi toată discuția)
Procedura oanamoroita oanamoroita Care este procedura de integrare pe post dupa ce am fost suspendata la plangerea penala a angajatorului? (vezi toată discuția)
Buna ziua. va rog, daca ma poate ajuta cineva in urmatoarea problema: ... un_luci un_luci Buna ziua. Va rog, daca ma poate ajuta cineva in urmatoarea problema: In Noiembrie 2021 o persoana a fost oprita de un echipaj de politie si, fara un test ... (vezi toată discuția)