Politia din Orsova mi-a intocmit dosar penal pentru circulatia cu numere galbene(in conditiile in care cu astfel de numere se circula in toata tara mai putin judetele Salaj si Mehedinti) a unui autoturism cumparat din Germania. Dupa doua luni am primit prin posta de la procuratura Orsova " clasarea cauzei " si stabilirea de cheluieli judiciare de 50 lei platite de stat. Intrebarea mea este daca pot face plangere penala impotriva celor doi politisti pentru recuperarea cheltuielilor facute cu aceasta "ocazie"(onorariu avocat, plata platforma pentru transportul masinii pana la localitatea de domiciliu, 3 drumuri dus-intors pe traseul Tg.jiu- Orsova pentru prelungire dovada, eventuale daune morale,etc.). De asemenea v-as mai intreba daca are rost un asemenea demers sau ma pot lasa pagubas.
Buna ziua,
Multumesc pentru raspuns, insa as dori daca puteti sa dati mai multe detalii( in astfel de cazuri este necesara prezenta reclamantului la audieri? angajarea unui avocat? ce inseamna eventuale daune...este posibil sa nu primesti nimic, nici macar banii care-i poti dovedi cu chitante?
Clasarea a fost dispusa in baza art.314 alin.1, lit.a rap la art.315 alin.1 lit.b si art.16 alin.1 lit.a precum si art. 275 alin. 3 si art. 316 alin.1; art.339 alin.1 si 4.
Solutie clasare
florin 71
Buna, as dori sa stiu daca este termen de prescriptie pentru a deschide actiune in instanta pentru o persoana care a facut plangere penala si in care ... (vezi toată discuția)