avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Inchirierea unui spatiu
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Inchirierea unui spatiu

Daca doresc ca persoana fizica sa inchiriez un spatiu care este impozitul pe care trebuie sa-l platesc ( cat la suta se ia impozit ) si daca se mai plateste si CASS .
Ultima modificare: Luni, 13 Februarie 2017
jean59, utilizator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 10:54, 13 Februarie 2017
Da, veti plati impozit pe venitul din inchiriere si cass. Va rog sa cititi din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, art. 83 la 90 si art. 173 - Baza de calcul al contribuției de asigurări sociale de sănătate datorate de persoanele fizice care realizează venituri din cedarea folosinței bunurilor
(1) Baza lunară de calcul al contribuției de asigurări sociale de sănătate pentru persoanele fizice care realizează venituri din cedarea folosinței bunurilor, cu excepția celor care realizează venituri din arendarea bunurilor agricole în regim de reținere la sursă a impozitului, este diferența dintre venitul brut și cheltuiala deductibilă determinată prin aplicarea cotei de 40% asupra venitului brut, diferența pozitivă dintre venitul brut și cheltuielile efectuate în scopul realizării acestor venituri, exclusiv cheltuielile reprezentând contribuția de asigurări sociale de sănătate, sau valoarea anuală a normei de venit, după caz, raportată la numărul de luni din anul fiscal prevăzut în contractul încheiat între părți, și nu poate fi mai mare decât valoarea a de 5 ori câștigul salarial mediu brut prevăzut la art. 139 alin. (3), în vigoare în anul pentru care se stabilește contribuția.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cass chirii rex8905 rex8905 Se plătește CASS la veniturile din chirii daca sunt salariat sau pensionar? Daca da ,cat? Multumesc, (vezi toată discuția)
Cass la contract de inchiriere Galadriel75 Galadriel75 Pana sa vina decizia de impunere pentru un contract de inchiriere locuinta, care ajunge, de obicei, dupa primul trimestru, merg sa platesc impozitul si cass-ul ... (vezi toată discuția)
Sanatate pentru veniturile din chirii obtinute de persoane fizice in 2016 vasilemb vasilemb Inchiriez o hala la o societata comerciala si vreau sa stiu ce impozite sunt obligat sa platesc. Am inteles corect ca trebuie sa achit 16% din venitul NET ... (vezi toată discuția)