Sunt incadrat informatician la un liceu (concurs 2006).
Am fost platit mereu pentru norma intreaga.
A fost negociata fisa postului fara a se semna contractul individual de munca. La semnare au incercat ca data sa fie anul 2006 (cand am dat concursul) iar fisa postului facea referire la contractul colectiv din anul scolar 2008-2009. Am corectat data negocierii fisei postului (anul 2009) si am precizat in scris ca nu am primit spre semnare contractul individual de munca. In acest moment am semnata fisa postului cu data (anul 2009) corectata dar nu am semnat contractul individual de munca. Ulterior semnarii fisei postului am primit contractul spre negociere. Am o copie xerox a acestui contract (pe 1/2 norma) si o copie xerox la un act aditional la el (de trecere la norma intreaga). Data de la care au dorit sa fie semnat era anul 2006 pentru contract si 2007 pentru act aditional. Am adus obiectii in sensul ca noi suntem in anul 2009 si nu semnez acte din urma cu 2 ani (erau si alte aspecte in contract care nu erau reale). Ce pot sa fac ca sa am si eu un contract de munca semnat legal (care contine date reale) ?
Solicitati intocmirea actului in conformitate cu realitatea. In caz contrar va puteti adresa instantei de judecata daca drepturile dumneavoastra, asa cum au fost initial negociate, sunt incalcate. Dovada activitatii depuse o puteti face cu orice mijloace de proba.
Munca la negru in sistemul de invatamant de stat?:">:O
Contract de munca semnat retroactiv pentru 2006 in 2009 ???
Este prima data cand aud!
Ati fost platit presupun in aceasta perioada pentru 8 ore, nu?
Aveti dovezi privind acest lucru? Sustineti-va cauza si solicitati ca toate actele sa fie intocmite in conformitate cu realitatea.
Banuiesc ca fiind in sistemul bugetar, cineva nu si-a facut temele bine privin conractul dvs, lucru pentru care nu puteti fi obligat dvs sa trageti "ponoasele".
Situatia este si mai grava.
Cand am cerut semnarea contractului cu date reale, au inceput o "hartuire sistematica". Am fost dat afara din sala unde lucram din anul 2006. Eu am amenajat aceasta sala din punct de vedere IT, dar acum lucreaza un student angajat pe functia de ajutor programator debutant. Am primit o incapere mica care nu avea curent la priza, legatura la internet, etc... ! Nu a fost destul. Acum au cerut reducerea postului la inspectorat ! Inca nu am primit decizia de restructurare, dar au dat zvonul prin scoala ca Inspectoratul a cerut un postul de informatician cu studii superioare(si asta dupa ce am fost in vacanta in comisia de bacalaureat ca secretar si informatician) !
Nu primesc exemplare dupa inscrisurile din carnetul de munca ! Sunt trecut in concediu din oficiu in luni in care nu am solicitat, iar cand cer zilele de concediu foarte greu primesc aprobare (numai verbala). Sunt nevoit din acest lucru sa notific secretariatul ca am primit aprobarea verbala ca sa plec in concediu.
Ce poate urma dupa acestea ? Cum ar trebui sa procedez in situatia mea ?
Imi pare sincer rau, dar eu nu am experienta in ce priveste regulile si legile din sistemul bugetar pentru a-mi permite sa va dau niste sfaturi care sa fie utile. Dar sunt convinsa ca sunt consultanati pe forum care au experienta in acest sector si va vor putea sfatui.
Mie nu-mi vine sa cred ca astfel de lucruri se pot intampla si la stat #-o
Solicitati angajatorului in scris, cu nr. de inregistrare pe cerere, (va pastrati si dvs. o copie) intrarea in legalitate cu privire la CIM, si incercati sa "strangeti dovezi" (inscrisuri) care pot dovedi intr-un eventual litigiu sustinerile dvs. si asteptati raspunsul angajatorului.
Ar fi bine ca orice solicitare a dvs. catre angajator(sefii dvs.) sa fie formulata in scris si sa fie inregistrata.
Legislatia muncii
elenae
Buna ziua, in anul 1997 am fost angajata in invatamat ca laborant, in anul 2003 am facut un curs de analist programator ajutor si scoala a facut solicitare la ... (vezi toată discuția)