Sunt angajat prin concurs ca informatician la un liceu. Cu toate ca la concurs era 1/2 norma, dupa concurs inspectoratul au intregit la norma intreaga. Am fost platit cu norma intreaga mereu. In carnetul de munca am trecut primele 5 luni numai 1/2 norma, desi am desfasurat activitatea pe norma intreaga si am primit salariul pe norma intreaga. Explicatia verbala a conducerii a fost ca nu au primit intregirea postului imediat. Au avut aprobare dupa 5 luni de la concurs. Am inteles neoficial ca am fost platit pentru diferenta de 1/2 norma din fonduri extra bugetare pe functia de "portar" sau "paznic". E posibil asa ceva ? Se poate modifica carnetul de munca pentru lunile cu 1/2 norma la norma intreaga? Am solicitat un exemplar dupa deciziile scrise in carnetul de munca si nu au vrut sa le dea.
Intrebare.
Prin faptul ca am semnat statul de plata, in care era salariul pe norma intreaga, nu inseamna ca implicit liceul recunoaste ca am fost angajat pe norma intreaga ?
Fluturasul are salariul pe norma intreaga si este semnat si stampilat de liceu.
Da, este considerata o recunoastere din partea angajatorului a faptului ca ati fost angajat cu norma intreaga.
In cazul refuzului de a face rectificarea in carnetul dvs de munca aveti posibilitatea de a va adresa instantei de judecata (judecatoria in a carei raza teritoriala isi are sediul angajatorului), precum si Inspectoratului Teritorial de Munca.
Am facut memoriu la ITM.
Au confirmat ca documentele de calcul ale retributiei sunt pe norma intreaga.
Nu au comentat de loc faptul ca nu am in cartea de munca retributia pe norma intreaga.
Deci ramane numai calea juridica ?