avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incadrat cu norma intreaga, platit pe norma intreaga - ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incadrat cu norma intreaga, platit pe norma intreaga - dar in cartea de munca este scris 1/2 norma !

Sunt angajat prin concurs ca informatician la un liceu. Cu toate ca la concurs era 1/2 norma, dupa concurs inspectoratul au intregit la norma intreaga. Am fost platit cu norma intreaga mereu. In carnetul de munca am trecut primele 5 luni numai 1/2 norma, desi am desfasurat activitatea pe norma intreaga si am primit salariul pe norma intreaga. Explicatia verbala a conducerii a fost ca nu au primit intregirea postului imediat. Au avut aprobare dupa 5 luni de la concurs. Am inteles neoficial ca am fost platit pentru diferenta de 1/2 norma din fonduri extra bugetare pe functia de "portar" sau "paznic". E posibil asa ceva ? Se poate modifica carnetul de munca pentru lunile cu 1/2 norma la norma intreaga? Am solicitat un exemplar dupa deciziile scrise in carnetul de munca si nu au vrut sa le dea.
Ultima modificare: Joi, 10 Septembrie 2009
cnss, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:17, 25 Octombrie 2009
Ii puteti actiona in judecata pentru rectificarea mentiunilor din carnetul de munca conform Decretului 92/1976
Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 10 Septembrie 2009
cnss, utilizator
Intrebare.
Prin faptul ca am semnat statul de plata, in care era salariul pe norma intreaga, nu inseamna ca implicit liceul recunoaste ca am fost angajat pe norma intreaga ?
Fluturasul are salariul pe norma intreaga si este semnat si stampilat de liceu.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Octombrie 2009
cnss, utilizator
Da, este considerata o recunoastere din partea angajatorului a faptului ca ati fost angajat cu norma intreaga.

In cazul refuzului de a face rectificarea in carnetul dvs de munca aveti posibilitatea de a va adresa instantei de judecata (judecatoria in a carei raza teritoriala isi are sediul angajatorului), precum si Inspectoratului Teritorial de Munca.
Am facut memoriu la ITM.
Au confirmat ca documentele de calcul ale retributiei sunt pe norma intreaga.
Nu au comentat de loc faptul ca nu am in cartea de munca retributia pe norma intreaga.
Deci ramane numai calea juridica ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Octombrie 2009
cnss, utilizator

Alte discuții în legătură

Litigiu privind cartea de munca romibaro romibaro salariatul inceteaza relatiile cu angajatorul. constata ulterior ca nu a primit cartea de munca si da in judecata fostul angajator. este litigiu de munca, in ... (vezi toată discuția)
Incadrare in munca si plta drepturilor salariale Adelina t Adelina t Am si eu doua intrebari. 1. In situatia in care nu au fost trecute anumite inscrieri in carnetu de munca cu privire la vechime si grupa, actiunea prin care ... (vezi toată discuția)
Cartea de munca creanga cristina creanga cristina In momentul in care imi dau demisia fie ea cu preaviz sau prin demisie ,vreau sa stiu si eu cat dureaza pana mi se va elibera cartea de munca asta in ... (vezi toată discuția)